Alimente și obiceiuri care cresc tensiunea

Află care pot fi cauzele tensiunii arteriale crescute!

Începutul de an este momentul perfect pentru evaluarea tensiunii arteriale. Valoarea normală a acesteia este de 12 cu 8. Dacă tensiunea arterială este mai mare de 14 cu 9, este momentul unei evaluări medicale, dar și a stilului de viață.

Există câteva cauze extrem de cunoscute ale tensiunii arteriale crescute. Acestea sunt excesul de sare, de alcool, obezitatea și stresul.

Însă tensiunea poate crește și din alte motive mai puțin cunoscute. Unul dintre acestea este singuratatea. De aceea, nu trebuie să neglijați socializarea, mai ales la vârsta a treia.

O altă cauză ar putea fi excesul de zahăr, dar și cel de fructoză. Soluția este să reduceți cantitatea de dulciuri consumate zilnic și băuturile cu mult zahăr. Beți cu moderație și sucurile naturale, din fructe proaspăt stoarse, pentru că au cantități mari de fructoză!

Atenție și la medicamentele sau suplimentele pe care le luați în exces! Paracetamolul, ibuprofenul sau suplimentele cu ginseng și lemn dulce pot crește tensiunea. La baza acestui fenomen periculos pot sta și băile fierbinți, sauna, apneea de somn sau afecțiunile tiroidiene.

Așadar, pentru normalizarea tensiunii, ar trebui să reduceți consumul de sare, zahăr, alcool, să evitați sauna și să vă normalizați greutatea. De asemenea, trebuie să aplicați tehnici de relaxare și să faceți mișcare. Nu în ultimul rând, trebuie tratate bolile care duc la creșterea tensiunii arteriale.

În cazul în care medicul pune diagnosticul de „hipertensiune arterială”, este posibil să vă recomande și medicație, pe lângă modificarea stilului de viață. Netratată și neglijată, hipertesiunea arterială poate avea consecințe grave și poate duce la accident vascular cerebral, infarct, anevrism, insuficiență cardiacă, boli renale, sindrom metabolic sau demență.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult