Adevăruri și mituri despre hipertensiunea arterială

Dragoș Vinereanu, supranumit și „doctorul de inimi” a fost invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Dragoș Vinereanu, supranumit și „doctorul de inimi” a fost invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

În urma sondajelor se arată că 4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială și 1 din 5 nu cunoaște faptul că poartă această afecțiune, motiv pentru care, în cea de-a 49-a ediție, „doctorul de inimii” a vorbit despre adevăruri și mituri despre hipertensiunea arterială.

Usturoiul reduce tensiunea arterială?

„Un anumit tip de regim alimentar care include legume, fructe, usturoi, pește, ceea ce numim dieta mediteraneană, știm că reduce tensiunea arterială. În ghidurile noastre apare clar recomandarea de dietă mediteraneană pentru prevenția bolilor cardiovasculare, nu doar a hipertensiunii arteriale”, a spus Dragoș Vinereanu.

Eliminarea consumului de sare înseamnă normalizarea tensiunii arteriale?

„E un element foarte important. Consumul de sare al unui om normal este undeva între 4-6g în 24 de ore. În România este de 4-5 ori mai mare (…) E clar că această sare în cantitate foarte mare favorizează hipertensiunea arterială și știm că cel puțin în România consumul excesiv de sare favorizează această frecvență foarte mare a hipertensiunii arteriale, acest număr foarte mare de hipertensivi pe care îi avem și îi avem la vârste tinere din păcate”, a explicat „doctorul de inimi”, Dragoș Vinereanu.

Urmărește integral podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Prof. Dr. Dragoș Vinereanu - Medic primar cardiologie
Dragoș Vinereanu este doctor în științe medicale, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, șef al Secției de Cardiologie 2, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, președinte ales al Societății Române de Cardiologie și medic primar, ...
citește mai mult