Adevăruri și mituri despre inimă dezvăluite de Dragoș Vinereanu în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene

Gazda podcastului „Altceva”, Adrian Artene, a pătruns alături de Dragoș Vinereanu pe un tărâm al adevărului și al mitului pe seama inimii.

Dragoș Vinereanu, supranumit și „doctorul de inimi” a fost invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Gazda podcastului, Adrian Artene, a pătruns alături de Dragoș Vinereanu pe un tărâm al adevărului și al mitului pe seama inimii.

Oprim un atac de cord înțepându-ne cu acul într-unul dintre degetele mâinii stângi?

„Nu. Nu există nicio logică. Atacul de cord înseamnă că vasele inimii se îngustează foarte mult și se închid. Se formează de obicei un cheag în vasele inimii care închide vasul și atunci zona pe care vasul respectiv o irigă moare. În momentul în care începe să moară doare. Trebuie să deschizi vasul și asta trebuie să o faci cât mai repede”, explică „doctorul de inimii”.

„Mă doare inima”. Doare într-adevăr?

„Inima, da, doare. În momentul în care se produce infarctul și începe să moară mușchiul inimii e ca și cum te-ai arde. Este același lucru ca și cum ai avea o arsură importantă, ca și când ți s-ar îndoi un deget”, a explicat Dragoș Vinereanu în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Un pahar de vin roșu este medicament pentru inimă?

„Aici sunt niște discuții foarte multe în ultima vreme. Dacă până în urmă cu doi-trei ani existau studii care demonstrau că o cantitate mică de alcool ar putea fi benefică pentru inimă acum sunt studii apărute recent care arată că această cantitate mică de alcool, chiar dacă ar putea eventual fi bună pentru inimă, crește ale boli, în special cancerul. Așa că, noi doctorii am devenit ceva mai precauți în a recomanda. Da, poți să bei două-trei pahare de vin roșu pe săptămână, dar nu să recomandăm ca un mijloc terapeutic vinul roșu, cum au făcut francezii mult timp”, a explicat Dr. Dragoș Vinereanu.

Urmărește integral podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Prof. Dr. Dragoș Vinereanu - Medic primar cardiologie
Dragoș Vinereanu este doctor în științe medicale, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, șef al Secției de Cardiologie 2, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, președinte ales al Societății Române de Cardiologie și medic primar, ...
citește mai mult