Yoga pentru seniori, program gratuit. Află beneficiile yoga la 50+

200 de seniori sunt așteptați în program pentru a face, chiar din siguranța casei lor, exerciții ușoare de yoga cu mișcări benefice pentru mobilitate, redobândirea echilibrului și ajutor pentru articulații.
  • Publicat:
Yoga pentru seniori, program gratuit. Află beneficiile yoga la 50+
foto Shutterstock

Yoga are beneficii pentru minte și corp indiferent de vârsta practicantului. Asociația Răsăritul de Argint anunță lansarea proiectului GO YOGA 55+.Programul de 6 luni (iunie-noiembrie 2021) este în întregime gratuit, iar seniorii vor fi stimulați activ prin tot felul de surprize de-a lungul programului: cursuri de meditație integrată, chair yoga, respirație adecvată, muzică live și mici joculețe de stimulare cognitivă.

 

Care sunt beneficiile yoga? Încorporarea practicii yoga în rutina zilnică sau săptămânală aduce nenumărate beneficii pentru seniori:

– Îmbunătățește capacitatea pulmonară, iar o respirație propice înseamnă odihnă, un somn mai bun;

– Yoga crește mobilitatea și flexibilitatea după doar câteva ședințe;

– Întărește articulațiile: în timp, durerile provocate de artroze dispar sau sunt puternic ameliorate;

Reduce hipertensiunea arterială și riscul atacurilor de cord;

Reduce anxietatea. Din cauza pandemiei anxietatea face ravagii în segmentul vârstei a treia, dar cursurile de yoga, pe lângă mișcarea și oxigenarea oferită corpului, înseamnă și conectare cu alți seniori,

într-o comunitate primitoare.

– Nu în ultimul rând, practicată pe termen lung, yoga îmbunătățește memoria și ajută la prevenirea demenței.

Cum se pot înscrie seniorii în programului?

În cadrul acestui program, exercițiile de yoga sunt concepute atent de instructorul Desirée Halaseh, care are experiență în interacțiunea cu seniorii. Seniorii cu vârsta de peste 55 de ani se pot înscrie în program pe pagina de facebook a Asociației Răsăritul de Argint sau printr-un mail la [email protected]. Tot ce au nevoie pentru a practica yoga este un dispozitiv (poate fi orice – telefon, laptop, calculator sau tabletă), conexiune la internet și instalarea aplicației Zoom – care se poate realiza împreună cu un voluntar al Asociației Răsăritul de Argint. Proiectul Go Yoga 55+ este posibil acum prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân