Viva Magenta – culoarea anului 2023, conform Institutului Pantone. Ce simbolizează această nuanță

  • Publicat:
  • Actualizat:
Viva Magenta - culoarea anului 2023, conform Institutului Pantone. Ce simbolizează această nuanță
Foto: profimediaimages.ro

Potrivit specialiștilor de la Institutul Pantone, culoarea anului 2023 este Viva Magenta sau roșu carmin. Această nuanță curajoasă denotă „energie, optimism și bucurie, lucruri de care cu toții avem mare nevoie în aceste vremuri tulburi”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone.

În 2022, culoarea desemnată de Institutul Pantone a fost Very Peri, o combinație de albastru cu roșu-violet care încurajează inventivitatea și creativitatea personală.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gaisaccesorios🎀 (@gaisaccesorios)

De această dată, alegerea nuanței vibrante 18-1750 Viva Magenta are la bază un mesaj puternic: „Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni au fost agresivi. Avem nevoie de curaj, dar căutăm ceva care să promoveze bucuria și să fie distractiv. Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere – căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm”, a declarat Laurie Pressman.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @art_of_consumption

Viva Magenta este puternică, îndrăzneaţă, vibrantă, electrizantă, exuberantă, rebelă, transmiţând o atitudine optimistă, de bucurie pură, încurajând exprimarea de sine fără reţinere.

Foto: profimediaimages.ro

Potrivit destepti.ro, filosofia din spatele alegerii Magenta drept culoarea anului 2023 reuneşte atracţia pentru culorile naturale, pentru materia originară, semn primordial de forţă, cu orizonturile deschise şi provocatoare ale lumii digitale, rezultatul fiind o nuanţă de roşu care „extinde orizonturile de autenticitate. În timp ce Metaversul creează noi oportunități de expresie, Viva Magenta ne poate inspira să facem acest lucru cu încredere şi curaj”.

În acelaşi timp, Magenta ar corespunde nevoii omului de a se sprijini pe „sinceritatea forţelor naturale”, mai ales în contextul lumii de azi, când societatea pare a fi devenit tot mai vulnerabilă în fata crizelor. Întoarcerea spre ceea ce oferă natura s-ar reflecta, de pildă, şi prin tendinţa de a încorpora cât mai multe elemente „vii” în casele noastre – plante, flori, pereți în culori naturale, decoraţiuni și spații exterioare restauratoare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Flavia Gnutti (@flaviagnutti)

Viva magenta oferă energia pentru a rezista evenimentelor perturbatoare pe termen lung, motivaţia Institutului Pantone fiind că: „După trei ani de pandemie, confruntându-ne cu un război, o economie instabilă, tulburări sociale, întreruperi ale lanțului de aprovizionare și creșterea schimbărilor climatice, trebuie să ne vindecăm. Trebuie să găsim motivația pentru a continua. Aici, Viva Magenta ne îmbracă atât în putere, cât și în har și ne trimite în lume cu verva la care am tânjit”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân