Un întreg spital din Botoşani, închis complet după ce singurul medic a plecat în concediu

  • Publicat:
  • Actualizat:
Un întreg spital din Botoşani, închis complet după ce singurul medic a plecat în concediu
Sursa foto: captura

Spitalul din orașul Darabani a fost închis după ce singurul medic lucrător a intrat în concediu. Poate părea un pamflet, însă este realitate. 

Situația din județul Botoșani a fost semnalată de însuși primarul comunei Concesti pe contul său de Facebook:

 „Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește”, a scris primarul în postarea sa.

Medicul a fost rechemat la spital din concediul de odihnă

„Domnul primar s-a arătat consternat că secția exterioară este închisă pentru două săptămâni. La secția Darabani este un singur medic care a solicitat concediu de odihnă, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a  cerut două săptămâni.  În momentul în care medicul pleacă, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv. Tot personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00. S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo , fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani, nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni. Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența”, a declarat pentru Gazeta de Botoşani medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”, spital ce are ca sectie spitalul din orasul Darabani, unde activeaza medicul.

Ca urmare, medicul a fost rechemat din concediu. „Am solicitat domnului doctor să-și reducă concediul și să-l rechemăm din concediu pentru a reîncepe activitatea pe Secția Darabani. Acolo este o problemă de ani, nu de o săptămână, de o lună sau de un an. În momentul în care s-a închis Spitalul Darabani, situația la Darabani a fost ținută de domnul doctor Munteanu, care în perioada pandemiei ne-a ajutat și a făcut gărzi pe secția COVID. Situația cu un singur medic nu este de acum, iar posturi au fost scoase la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale”, a conchis medicul Monica Adăscaliţei.

Citește și: Experiența cumplită pe care a avut-o Valentin Sanfira în Italia: „Până n-am băgat mâna în buzunar, n-au vrut să mă opereze”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”