Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit coronavirusul

  • Publicat:
Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit coronavirusul
Un bărbat din Vietnam a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit coronavirusul./ Foto: Shutterstock

Un bărbat din Vietnam a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că nu a respectat regulile împotriva răspândirii coronavirusului. El a infectat 8 persoane, dintre care una a murit.

Un tribunal l-a declarat pe bărbat vinovat pentru „transmiterea unei boli infecțioase periculoase”, după ce acesta a călătorit între provinciile vietnameze fără să respecte regulile de izolare, potrivit BBC.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 28 de ani, a mințit autoritățile într-o declarație cu privire la faptul că a călătorit.

Potrivit normelor locale, oricine călătorea în provincii precum Ca Mau, unde a mers bărbatul, trebuia să se izoleze imediat timp de 21 de zile.

Vietnamezul a primit 5 ani de închisoare

Ulterior, testul COVID-19 al bărbatului a ieșit pozitiv și s-a descoperit că a transmis virusul mai multor membri ai familiei, dar și angajaților din sănătate cu care a intrat în contact.

Vietnamezul a fost condamnat la 5 ani de închisoare după un proces ce a durat o zi și a fost amendat cu 880 de dolari.

Până de curând, Vietnamul a reușit să țină COVID-19 sub control prin restricții stricte.

Cu toate acestea, numărul infecțiilor a crescut vertiginos din iunie, după ce au apărut tot mai multe cazuri ale variantei mai contagioase Delta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân