Un băieţel de 11 ani, primul copil din Marea Britanie, supus unei mastectomii

După ce lui Lewis Deakin, un băieţel din Marea Britanie în vârstă de 11 ani, i-a fost pus diagnosticul malformaţie arterio-venoasă (avea mai multe tumori benigne care îi afectau arterele şi venele), acesta devinit primul copil din ţară supus unei mastectomii.
Un băieţel de 11 ani, primul copil din Marea Britanie, supus unei mastectomii

După ce lui Lewis Deakin, un băieţel din Marea Britanie în vârstă de 11 ani, i-a fost pus diagnosticul malformaţie arterio-venoasă (avea mai multe tumori benigne care îi afectau arterele şi venele), acesta devenit primul copil din ţară supus unei mastectomii. Mama băiatului a povestit pentru The Telegraph că acesta le spune colegilor că „a fost muşcat de un rechin”.

Potrivit Mayo Clinic, acest tip de malformaţii sunt foarte rare, dar pot apărea oriunde în corp şi deregla procesul vital care permite arterelor să pompeze sânge oxigenat de la inimă în restul corpului şi venelor şă transporte sângele spre inimă şi plămâni. Cel mai des malformaţia afectează creierul şi măduvă spinării.

Lewis i-a uimit pe doctori cu trei ani în urmă când tumorile au început să îi crească la nivelul pieptului şi de atunci băiatul a suferit 15 operaţii.  În urma mastectomiei suferite în aprilie 2014, copilul s-a recuperat şi a început să îşi folosească braţul după o lună de zile. O altă excrescenţă, tot la nivelul pieptului, urmează să fie diagnosticată de medici.