Un adolescent de 14 ani din Galați și-a recăpătat vederea, după ce i-a fost extirpată o tumoră gigant. Trăia cu ea de 5 ani

Băiatul se confrunta cu o tumoră oculară gigant de 5 ani.
  • Publicat:
Un adolescent de 14 ani din Galați și-a recăpătat vederea, după ce i-a fost extirpată o tumoră gigant. Trăia cu ea de 5 ani

Reușită medicală excepțională la spitalul din Iași! O echipă de medici de la Spitalul de Neurochirurgie i au redat vederea unui băiat de 14 ani, după ce l-au operat de o tumoră orbitară gigant. 

Avea o tumoră gigant la ochiul stâng

Un adolescent de 14 ani, originar din Galați, vede din nou cu ochiul stâng, după ce a fost operat de o tumoră orbitară gigant, de 8 centimetri. Intervenția a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Andrei a trăit timp de cinci ani a trăit cu o tumoră la ochi și abia dacă mai putea vedea.

„Nu simțeam nimic, doar nu mă durea. Doar s-a lăsat pleoapa asta jos. Puțin vedeam. Medicii și asistentele s-au comportat foarte frumos cu mine. Le mulțumesc foarte mult”, a spus Andrei.

Ochiul îi ieșea din orbită

„A venit la noi la spital pentru că ochiul stâng îi ieşea din orbită. Asta se numeşte exoftalmie. Nu mai vedea bine cu ochiul stâng şi atât cât vedea, vedea dublu. Copilul are o evoluţie din 2019 a bolii, când a fost supus prima dată unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din ţară.

Au urmat încă alte trei intervenţii chirurgicale, ultima fiind realizată aici, la noi, la Iaşi, în care s-a reuşit să scoatem complet tumora de orbită. Mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimală care a recidivat pentru că a fost rezecată incomplet”, a precizat managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Dr. Lucian Eva, scrie DIGI24. 

Citește și: A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce au descoperit doctorii în abdomenul femeii

Tumora oculară era benignă

Tumora de glandă lacrimală de 8 cm fost îndepărtată și s-a dovedit a fi benignă. Băiatul mai fusese operat de 3 ori înainte. Tumorile orbitare sunt destul de rare, dar se pot extinde la cutia craniană și să provoace chiar decesul pacienților.

„Ochiul stâng îi ieșea din orbită – asta se numește exoftalmie – nu mai vedea bine cu ochiul stâng și atât cât vedea, vedea dublu. S-a reușit să scoatem complet o tumoră de orbită. De fapt, mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimală. Tumora este o tumoră benignă, drept urmare, chirurgia este considerată ca și posibilitate de vindecare”, a mai declarat medicul Lucian Eva.

„Dacă o să mai crească, o să îi facem Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Faptul că s-a adresat clinicii noastre probabil că demonstrează încrederea pe care pacienţii din toată ţara o au în acest spital”, a mai spus specialistul, scrie DIGI24.

Sursa foto: freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc