O mamă care a suportat chimioterapii intensive a aflat că, de fapt, nu avea cancer

O mamă susține că a fost supusă unei chimioterapii intensive, doar pentru a afla că nu a avut niciodată cancer.
  • Publicat:
O mamă care a suportat chimioterapii intensive a aflat că, de fapt, nu avea cancer

Lisa Monk, 39 de ani, din College Station, Texas, a mers inițial la un spital local, acuzând ureri de stomac despre care bănuia că sunt legate de pietrele la rinichi, potrivit Daily Mail. Testele făcute ulterior au scos la iveală două pietre la rinichi, dar au semnalat și o formațiune suspectă de cancer, pe splină.

A făcut chimioterapie, deși nu avea cancer

Femeia a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea formațiunii în luna ianuarie a anului trecut. De atunci, însă, evenimentele au luat o întorsătură radicală. Monk susține că formațiunea de pe splina a fost trimisă la trei laboratoare de patologie diferite. Acolo a fost testată, înainte de a fi trimisă în cele din urmă la un al patrulea laborator, unde a fost testată pozitiv pentru o formă rară și terminală de cancer, numită angiosarcom, a raportat Mirror.

Ce este angiosarcomul

Angiosarcomul este un tip de cancer care se formează pe căptușeala vaselor de sânge și a vaselor limfatice, conform Clinicii Mayo.

În ciuda tratamentelor disponibile, angiosarcomul este considerat a avea un prognostic drastic, indiferent de vârstă sau sex.

„A fost un tip de cancer de vas de sânge găsit în splină și mi-a spus că cel mai optimist lucru pe care l-ar putea spune este să-mi dea 15 luni [de trăit]”, a dezvăluit Monk într-un videoclip.

„A fost o perioadă întunecată.”, a mai spus ea.

Tulburată de vestea primită, femeia a trebuit să-i spună soțului ei și copiilor despre diagnosticul devastator.

„Nu le-am spus în acest moment că a fost terminal sau că am avut doar 15 luni, le-am spus doar că este rău, dar că voi încerca să lupt”, a spus Monk în videoclip.

„Fiul meu cel mare a luat-o cel mai greu. Fetița mea se pricepea foarte bine să-și ascundă sentimentele, dar am aflat de la profesorul ei că era copleșită de veste.”

Ceea ce a urmat a fost un regim de chimioterapie „agresiv”. A fost trimisă la un spital de oncologie și a avut prima rundă de chimioterapie în martie 2023. După ce și-a pierdut tot părul, Monk a explicat că a fost supusă unei a doua runde de terapie afresivă.

„A fost o perioadă foarte întunecată. Scriam scrisori de rămas-bun și scrisori către nepoții pe care nu i-aș întâlni niciodată și nunțile la care nu aș fi participat niciodată.”

Nu avusese niciodată o boală incurabilă

Dar la o vizită medicală de rutină din luna aprilie, Monk a primit o veste și mai șocantă. Ea nu a avut niciodată cancer. Raportul de patologie, a explicat medicul ei, a fost greșit.

„Am văzut-o mai întâi pe asistenta practicantă și ea doar m-a întrebat despre simptomele mele și ea derula pe computer în timp ce vorbea cu mine”, și-a amintit Monk.

„Deodată, ea nu mai vorbește și are această expresie pe față. S-a întors spre mine și a părut complet îngrozită și mi-a spus că trebuie să cheme doctorul și apoi a fugit din cameră. M-a lăsat în pace aproximativ 15 minute și doctorul s-a întors. Mi-a spus multe cuvinte medicale și apoi mi-a spus că nu am cancer.”

Confuză la început și crezând inițial că era un lucru bun – că tratamentele ei de chimio au funcționat – Monk a spus că apoi și-a dat seama că totul fusese o greșeală oribilă.

Reacția surprinzătoare a medicului

„Medicul mi-a spus atunci că nu am avut niciodată cancer. [În acel moment] arătam de parcă aveam cancer și simțeam că am cancer în timp ce vomitam, mă simțeam rău și pielea mea era argintie din cauza chimioterapiei”, a spus Monk.

Mai șocant a fost faptul că doctorul a felicitat-o în loc să-și ceară scuze pentru eroarea care i-a schimbat drastic cursul vieții.

„Apoi doctorul m-a felicitat, ceea ce m-a deranjat cu adevărat”, a dezvăluit Monk. „La momentul respectiv, eram în stare de șoc, dar acum simt că răspunsul mai potrivit ar fi „Îmi pare rău”. și am găsit un hol pentru a-mi suna soțul și a-i spune vestea.”

Dar eroarea nu se termină aici. Monk susține că, după ce a văzut raportul de patologie acasă, și-a dat seama că era datat cu o lună înainte. Acest lucru înseamnă că spitalul avea informațiile înainte de a doua rundă de chimioterapie, dar pur și simplu nu a citit raportul până în acel moment.

„Am avut chimioterapie în acest timp și mi-ar fi putut spune cu o lună mai devreme și aș fi evitat a doua rundă de chimioterapie dacă s-ar fi obosit să citească propriul raport de patologie”, a adăugat Monk.

„[După ce mi s-a spus că nu am cancer] a trebuit să aștept câteva zile și apoi mi s-a confirmat că nu este cancer după ce am avut o discuție cu toți medicii. În cele din urmă au stabilit că splina mea urma să se rupă, motiv pentru care avea masa pe ea. A fost doar activitatea vaselor de sânge și nici un cancer în ea.”

Un an mai târziu, Monk spune că ea și familia ei se confruntă cu consecințele mentale, emoționale și financiare cauzate de eroarea îngrozitoare a spitalului. Din punct de vedere financiar, spune ea, ei încă plătește facturile.

În ciuda faptului că a fost vina spitalului, Monk spune că nu a reușit să obțină respingerea plății facturilor.

„Mă întristez pentru copiii mei pentru că au fost nevoiți să treacă prin așa ceva în viața lor în care au crezut că își vor pierde mama. Nu pot să le iau asta. Știu că pe hârtie arată doar câteva luni din viața mea, dar mi s-a părut ca o viață întreagă.”, a spus femeia.

Surse:

https://nypost.com/2024/04/09/lifestyle/mom-given-months-to-live-endures-aggressive-chemo-but-never-had-cancer-at-all/

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-13287209/Mother-aggressive-chemo-didnt-cancer.html

https://www.mirror.co.uk/news/us-news/mums-fake-cancer-hell-saw-32544798

Sursă foto: Ground Picture / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being