Trucuri pentru menţinerea culorii părului vopsit

Peste 93% dintre femei spun că presiunea de a arăta din ce în ce mai tinere este mult mai accentuată acum decât în orice altă perioadă. Pentru doamnele care aleg varianta vopsirii părului, avem de oferit trei sfaturi pentru ca părul să îşi păstreze strălucirea şi culoare un timp îndelungat.
27.05.2014
Trucuri pentru menţinerea culorii părului vopsit

Peste 93% dintre femei spun că presiunea de a arăta din ce în ce mai tinere este mult mai accentuată acum decât în orice altă perioadă.

Prin urmare, schimbările de look frecvente sunt tocmai ceea ce au nevoie pentru a se simţi şi arăta perfect.

Iar schimbările au loc mai tot timpul în privinţa podoabei capilare: o nouă coafură, o culoare de păr diferită, meşe, extensii etc.

Pentru doamnele care aleg varianta vopsirii părului, avem de oferit  trei sfaturi pentru ca părul să îşi păstreze strălucirea şi culoarea un timp îndelungat:

  • Spală-te pe cap cât mai rar şi numai cu apă călduţă! Apa fierbinte deschide cuticula firului de păr, permiţând estomparea pigmentului. Pentru a menţine părul cât mai curat între spălări, foloseşte un şampon uscat la rădăcini.
     
  • Foloseşte o mască frecvent! Este necesară aplicarea săptămânală a unui balsam sau a unei măşti cu ingrediente hrănitoare ce au efect de reparare a firului de păr (unt de shea, keratină şi glicerină) pe jumătatea lungimii către vârfuri.
     
  • Evită coafatul! Dacă e musai să foloseşti foehnul, placa sau ondulatorul, aplică mai întâi un spray protector de la rădăcini către vârfuri. Ajută la sigilarea şi protecţia cuticulei firului de păr şi împiedică astfel estomparea culorii.
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tensiune crescută în sarcină: ce e de făcut explică dr. Ingrid Gheorghe, Sanador