Tragedie la spitalul din Onești! Un copil de 4 ani a murit de gripă

  • Publicat:
Tragedie la spitalul din Onești! Un copil de 4 ani a murit de gripă
Sursa foto: shutterstock

Un băiețel de numai 4 ani, din județul Bacău, a murit din cauza gripei. A ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii. Medicii de la spitalul din Onești au încercat să îl resusciteze, dar nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Un băiețel de 4 ani a murit din cauza gripei la scurt timp după ce a ajuns la spital

Medicii spun că băiețelul din comuna Târgu Trotuș a ajuns duminică dimineață la spital cu febra mare și convulsii, iar la internare tesul rapid a arătat că avea gripă.

La scurt timp după ce a fost internat, copilul a intrat în stop cardiorespirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, băiețelul s-a stins în mai puțin de o oră.

„Copilul a ajuns la Urgenţe la ora 7.00, în stop cardio-respirator. A fost intubat, medicii au urmat întregul protocol de resuscitare, dar manevrele s-au dovedit a fi ineficiente, iar la ora 8.15 s-a declarat decesul”, a precizat dr. Ana Maria Băncescu, șefa Compartimentului Primiri Urgențe din cadrul spitalului din Onești.

Micuțul ar fi avut primele simptome de gripă în urmă cu două zile, însă mama lui ar fi ales să-l trateze acasă. După ce i-a administrat tratament, iar starea lui nu se îmbunătățea deloc, femeia a decis să-l ducă de urgență la spital.

Medicii cred că a fost vorba despre o răceală mai agresivă, care pentru că nu a fost tratată corespunzător, a condus la o tragedie.

Valul de gripă face ravagii în România

Din păcate este cel de-al doilea deces în decurs de numai câteva zile, o fetiță de 4 ani a murit de gripă, în Ploiești săptămâna trecută.

”Fetița avea 41 temperatură și prezenta tulburări neurologice. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul. Ieri am avut 128 de prezentări, majoritatea cazurilor fiind copii diagnosticați cu gripă. Recomandăm părinților să evite în această perioadă colectivitățile și spațiile închise de unde copiii pot contacta boala”, a declarat Anca Miu, managerul spitalului.

Citește și: Tusea la copii. Dr. Mihai Craiu, despre remediul care funcţionează: „Este eficient și indicat copiilor mai mari de 1 an”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân