Top cinci diete apreciate de staruri, care dau cu adevarat rezultate!

Dieta presupune si anumite compromisuri si renuntari.
  • Publicat:
Top cinci diete apreciate de staruri, care dau cu adevarat rezultate!
Top cinci diete apreciate de staruri, care dau cu adevarat rezultate!

Atunci cand vine vorba de diete exista doua reguli ce mereu se adeveresc: daca nu faci sport nu reusesti sa obtii un rezultat spectaculos, si chiar daca nu te vede nimeni, toata lumea stie ca mai trisezi!

Cele mai sofisticate retete pentru diete vin, evident, de la Hollywood. Vedetele au angajat nutritionisti, psihologi, antrenori, in speranta ca un brainstorming o sa scoata la iveala acel program culinar miraculos, care le poate ajuta sa scape de surplusul de greutate fara prea mari eforturi si sacrificii!

Se pare ca reteta minune nu e atat de usor de aflat, asa ca fiecare dieta presupune si anumite compromisuri si renuntari. Revista americana Forbes a intocmit topul celor mai eficiente diete, intervievand atat personalitati, cat si oameni simpli.

Pe locul 5 s-a clasat clasica dieta GI adica programul ce se bazeaza pe calcularea indexului glicemic si clasificarea carbohidratilor in functie de efectul lor asupra glucozei din sange. Alimentele recomandate sunt anumite tipuri de legume si fructe, laptele si iaurturile fara grasimi, orezul integral, orz, ovaz sau tarate, mazare.

Pe locul 4 gasim dieta macrobiotica, o dieta saraca in grasimi, dar bogata in fibre. Este o dieta preponderent vegetariana, ce se bazeaza mai ales pe fructele si legumele de sezon. Alimentele permise sunt orezul brun, toate produsele pe baza de soia, mazare, legume si fructe, peste in cantitati moderate, seminte, nuci si alune.

Medalia de bronz este adjudecata de dieta The Zone! Aceasta se ghideaza dupa un plan simplu: 40% carbohidrati, 30% grasimi si 30% proteine, pentru o alimentatie sanatoasa. Conceptul este sa echilibrezi productia de insulina a corpului tau. La aceasta dieta, vestea buna este ca niciun aliment nu este interzis, deci poti manca orice atata timp cat urmaresti procentajele de mai sus!

Pe locul 2 se claseaza dieta bazata pe alimente neprocesate mecanic, sau mai simplu spus, alimente crude! Acest concept se bazeaza pe ideea ca orice aliment gatit isi pierde foarte multe proprietati, iar enzimele naturale ale nutrientilor sunt distruse! Mancarea trebuie sa fie alcatuita din produse proaspete gen fructe, legume, sushi, peste la saramura, supe proaspete facute din legume puse in blender. Sunt admise din cand in cand legumele la abur sau fripte si carnea la gratar.

Dieta castigatoare a acestui sondaj a fost dieta organica! Aceasta promoveaza consumul de alimente ce nu contin coloranti, conservanti, E-uri, ingrasaminte artificiale sau indulcitori. Dieta organica propune intoarcerea la natura, la simplitate si incurajeaza alimentele facute in casa, preparate din ingrediente 100%.

Lapte de la ferma, carne si oua de la gainile din curte, legume si fructe din gradina. Avand in vedere ca este aproape imposibil pentru cei ce locuiesc la oras sa consume astfel de bunatati, au aparut firmele care se ocupa cu asa ceva si vand produse 100% bio!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân