TEST: Află ce vârstă are creierul tău

Multe dintre abilitățile cognitive pe care le dobândim în tinerețe nu se pierd chiar așa ușor odată cu înaintarea în vârstă. Iar asta poți afla cu un test simplu care îți arată ce vârstă are creierul tău.
  • Publicat:
TEST: Află ce vârstă are creierul tău
Foto: envato

La o primă analiză ce ai putea spune despre creierul tău? Este tânăr și smart sau bătrân și înțelept? Multe dintre abilitățile cognitive pe care le dobândim în tinerețe nu se pierd chiar așa ușor odată cu înaintarea în vârstă. Iar asta poți afla cu un test simplu care îți arată ce vârstă are creierul tău.

Vocabularul și capacitatea noastră de a ne concentra tind să fie la cote maxime la tinerețe, dar capacitatea de a ține minte informații noi începe să sufere un declin notabil începând cu vârstele de 50-60 de ani.

Acest lucru se întâmplă din cauză că hipocampul, o regiune a creierului implicată în formarea și refacerea memoriei, începe să se deterioreze odată cu înaintarea în vârstă.

Un test conceput de brainHQ arată ce vârstă are creierul tău cu ajutorul unui joc de memorie. La început ți se cere să memorezi o listă de 15 cuvinte, care apar pe ecran pentru o secundă fiecare. Fără să iei notițe trebuie să ții minte cuvintele care apar pe ecran.

La sfârșitul testului, pe o foaie de hârtie, trebuie să scrii cât mai multe cuvinte reținute. Dacă ai reușit să reții între șapte și 15 cuvinte, atunci vârsta creierului este de 20 de ani. Dacă ai reușit să ții minte patru sau mai puține cuvinte, media de vârstă a creierului este de 80 de ani.

În cazul în care nu ai trecut testul cu brio, nu-ți face griji, ne spun autorii. Acest test este un simplu test de memorie cu ajutorul căruia se intenționează demonstrarea utilității lui, nicidecum să pună un diagnostic medical.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân