Sexul te poate face mai inteligent. Cum este posibil, explică studiile

Există o conexiune între sex și funcționarea creierului care a fost investigată de-a lungul anilor într-o serie de studii. Mai exact, în aceste studii se vorbește despre cum te poate face sexul mai inteligent.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul te poate face mai inteligent. Cum este posibil, explică studiile
Foto: envato

Studiile sugerează că activitatea sexuală produce neurogeneza în hipocamp, ceea ce face ca această activitate să fie un mister privind îmbunătățirea creierului. Există o conexiune între sex și funcționarea creierului care a fost investigată de-a lungul anilor într-o serie de studii. Mai exact, în aceste studii se vorbește despre cum te poate face sexul mai inteligent.

Sexul și creierul

În urma unui studiu realizat de Universitatea Princeton, șobolanii tineri erau lăsați să facă sex o dată la două săptămâni sau în fiecare zi. Astfel, cercetătorii au descoperit că sexul îmbunătățea nivelul de stres al șobolanilor de laborator și ajuta la creșterea celulelor din creier.

Șobolanii de laborator care făceau sex timp de două săptămâni prezentau neurogeneza, adică procesul prin care neuronii sunt generați de celulele stem din creier.

Neurogeneza era descoperită în hipocamp, o structură care contribuie la formarea memoriei și alte funcții cognitive importante. De asemenea, șobolanii de laborator activi sexual erau mai puțin anxioși.

Cercetătorii de la Princeton nu sunt singurii care au analizat legătura dintre sex și neurogeneză. În Coreea de Sud s-au făcut experimente similare pe șoareci, doar că au fost cu un pas înainte. Dacă hipocampul este implicat în memorare și învățare, iar sexul face ca celulele să crească, atunci sexul ar putea îmbunătăți memoria și învățarea. Pentru a testa acest lucru, cercetătorii au închis șoarecii masculi cu femelele în călduri, în timp ce alți masculi au fost ținuți în cuștile lor.

Încă o dată, sexul s-a dovedit a fi benefic pentru hipocamp, dar totodată, șoarecilor li s-au oferit teste de memorie și capacitate de învățare. Rezultatele arată că șoarecii care au făcut sex au reușit să treacă testele în comparație cu cei care au fost separați.

Aceste studii au început să explice de ce activitățile stresante precum exercițiile sunt bune pentru creier, pentru că ele încurajează creșterea noilor celule. Așadar, nu toate tipurile de stres sunt rele, ci unele chiar pot face minuni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii