Tehnica militară prin care să adormi în 2 minute

Circulă pe TikTok tehnica militară prin care putem adormi în doar două minute, iar aceasta a fost creată pentru soldații armatei Statelor Unite.
  • Publicat:
Tehnica militară prin care să adormi în 2 minute
Foto: shutterstock

Cel mai dificil lucru este să încerci să adormi când mintea pur și simplu nu vrea să se oprească o secundă din crearea scenariilor, iar astfel ajungi să iei din nou telefonul în mână și să-l butonezi și, cum bine știm, lumina albastră afectează producția de melatonină. Circulă pe TikTok tehnica militară prin care putem adormi în doar două minute, iar aceasta a fost creată pentru soldații armatei Statelor Unite astfel încât să poată adormi chiar și pe terenul de luptă când este nevoie.

La bază, tehnica militară a fost concepută pentru piloți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar asta ne spun cei de la Washington Post potrivit cărții Relax and Win: Championship Performance in Whatever You Do. Tot ce trebuie să faci este să-ți relaxezi fiecare parte a corpului, începând cu capul, apoi să cobori spre picioare. Concentrează-te pe relaxarea sprâncenelor, elimină tensiunea din frunte, ochi și gură, apoi relaxează fiecare articulație, până ajungi la tălpi. În timp ce te concentrezi pe fiecare parte a corpului concentrează-te pe respirație.

Cum să practici tehnica militară

Este foarte important să-ți limpezești mintea, iar ca să poți face acest lucru ia în calcul două scenarii:

  • te afli într-o barcă, pe un lac, stai pe spate și privești cerul și asculți calmul apei
  • te afli într-un hamac, într-o încăpere întunecată, iar ori de câte ori îți vin în minte gânduri, repeți timp de 10 secunde „Nu gândi”.

Această tehnică trebuie practicată timp de șase săptămâni astfel încât organismul să se obișnuiască cu acest obicei sănătos. În plus, în fiecare noapte vei elimina stresul din corp și îți vei îmbunătăți atât starea de bine, cât și sănătatea emoțională.

Dacă nu-ți iese din prima nu te descuraja, pentru că relaxarea este un proces, la fel și tehnicile de mindfulness, practica yoga și exercițiile de respirație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân