Suplimentul natural cu efecte similare Ibuprofenului

Află în continuare care este suplimentul natural cu efecte similare Ibuprofenului, mai ales după ce faci sport.
  • Publicat:
Suplimentul natural cu efecte similare Ibuprofenului
Foto: shutterstock

Sportul merge mână-n mână cu dieta, mai ales dacă îți dorești să obții rezultate rapide și vizibile. Potrivit Mayo Clinic, un mic dejun sățios care să conțină banane, iaurt, suc natural și cereale integrale te ajută să te pregătești direct de sală, în timp ce toast-urile cu unt de arahide sau un iaurt consumat după antrenament ajută la refacerea musculară și înlocuirea nutrienților pe care i-ai eliminat în timpul antrenamentului. Pe lângă alimentația corectă, înainte și după antrenament, ia în calcul și suplimentele, în special cele care ajută în scop antiinflamator. Așadar, află în continuare care este suplimentul natural cu efecte similare Ibuprofenului.

Suplimentul natural cu efecte similare Ibuprofenului

Este foarte important să știi ce să mănânci înainte și după ce faci sport, dar la fel de important este și să cunoști ce suplimente îți sunt necesare pentru a te menține în formă. De-a lungul anilor, pe rafturile magazinelor și în magazinele online au apărut numeroase variante de suplimente, de la creatină și pudră proteică, până la carnitină și multivitamine sau extracte de ceai verde.

Sportivii de performanță riscă să se confrunte cu dureri și deteriorări ale articulațiilor, dar și cu stres oxidativ. Din acest motiv, ei au nevoie de alimente bogate în antioxidanți și suplimente care să nu le afecteze performanțele. Turmericul este un antioxidant folosit în scopuri medicale de secole, iar de-a lungul timpului s-a demonstrat că tratează numeroase afecțiuni.

Când vine vorba de alegerea unui supliment post-antrenament care să-ți pună corpul în mișcare, suplimentele cu turmeric sunt răspunsul. Potrivit Harvard Medical School, turmericul conțin curcuma, un antioxidant activ. Există cercetări care sugerează că acest nutrient ameliorează inflamațiile la nivelul genunchilor și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Un studiu publicat în Annals of Internal Medicine arată că turmericul reduce inflamațiile articulare mai bine decât tratamentele placebo și, din fericire, nu vine la pachet cu efecte adverse precum medicamentele antiinflamatorii. Rezultatele au fost verificate într-un studiu separat publicat în BMJ Open Sport & Exercise Medicine, unde oamenii de știință au descoperit că dozele de turmeric au efecte similare precum Ibuprofenul, de exemplu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân