Suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control

Iată care este suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control. Se recomandă atunci când dieta nu conține prea multe fibre.
  • Publicat:
Suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control
Foto: shutterstock

Pacienții care suferă de diabet au o responsabilitate uriașă, aceea de a-și ține glicemia sub control. Dacă ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2 sau pre-diabet, asta înseamnă că organismul se luptă să proceseze și să regleze cantitatea necesară de glucoză din sânge.

Suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control

Din fericire, există câteva moduri prin care putem ține sub control nivelul glicemiei precum sportul, urmarea unei diete sănătoase și verificarea cu regularitate a glicemiei. Anumite suplimente și medicamente se pot folosi alături de un stil de viață sănătos, dar înainte de a opta pentru suplimente este crucial să stai de vorbă cu un medic.

Suplimentele cu fibre, de exemplu, ajută la atingerea necesarului zilnic recomandat de fibre esențial pentru menținerea sub control a glicemiei. Dacă nu te descurci să urmezi o dietă echilibrată și să consumi alimentele potrivite, atunci poți avea în vedere suplimentele. Pentru o dietă sănătoasă, Asociația Americană de Diabet (ADA) recomandă 25-35 de grame de fibre zilnic, deoarece în urma consumului recomandat se poate îmbunătăți menținerea sub control a glicemiei.

Chiar și Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) recomandă ca dieta pe care o urmezi să conțină suficiente fibre pentru a putea controla diabetul. În tot acest proces, acești macronutrienți ajută și la menținerea unei greutăți optime, un alt aspect crucial pentru pacienții cu diabet.

Suplimente cu fibre versus alimente bogate în fibre

Alimentele conțin și alți nutrienți precum vitamine, minerale, antioxidanți și mulți alții. O cantitate mare de fibre poate fi regăsită în mere, ovăz, fasole, banane, cereale integrale, muci și majoritatea semințelor. Dacă nu consumi suficiente alimente care conțin fibre, poți opta pentru suplimente, dar înainte de a le incorpora în dietă, asigură-te că medicul vine cu o recomandare în acest sens.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân