Suplimentele ieftine pe care sa le iei în fiecare zi pentru a sfida procesul de îmbătrânire

  • Publicat:
Suplimentele ieftine pe care sa le iei în fiecare zi pentru a sfida procesul de îmbătrânire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive din alimente scade. Astfel că trebuie să suplimentăm.

Potrivit The Sun, Dr. Azadeh Shirazi, un dermatolog stabilit în California, a împărtășit cinci suplimente ieftine pe care oricine le poate lua pentru a-și face pielea să strălucească și pentru a împiedica efectele îmbătrânirii. Iată care sunt acestea și fugi în farmacie să le procuri și tu!

Vitamina D

“Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai puțîn eficientă în a produce vitamina D de la soare, iar capacitatea rinichilor noștri de a converti vitamina D în formă să activă este mai puțîn eficientă”, a declarat Dr. Shirazi pentru Insider, scrie sursă citată anterior.

Vitamina E

Vitamina E sporește rezistența osoasă și previne ruperea oaselor, pe măsură ce nivelul de estrogen scade. Potrivit NHS, vitamina E poate contribui, de asemenea, la menținerea sănătății pielii și a ochilor.

“Poți obține suficientă vitamina E din alimentație, prin consumul de uleiuri vegetale, nuci și semințe și cereale”, a mai adăugat Dr. Shirazi.

Acesta a avertizat împotriva luării unei cantități prea mari de vitamina sub formă de supliment.

Resveratrol

Resveratrolul este un compus vegetal prezent în alimente precum struguri sau alune. “Ajută, de asemenea, la iluminarea tenului și la creșterea elasticității pielii”, potrivit dermatologului.

Citește și: Resveratrol în rutina de skincare: rol, beneficii și contraindicații

Nicotinamidă

Nicotinamida este o formă de vitamina B3, despre care se știe că e excelentă în îngrijirea pielii.

“Ajută la îmbunătățirea funcției de barieră a pielii prin creșterea ceramidelor, care este lipiciul care ține împreună celulele pielii noastre, consolidând barieră pielii”, a declarat Dr. Shirazi.

Drept urmare, nicotinamida poate ajuta la reducerea roșeața și iritația cauzate de afecțiuni precum acneea și rozaceea, a mai spus aceasta.

Surse de vitamina B6: carne de vită, carne de porc, carne de pasăre, pește, orez brun, cereale și pâine îmbogățite, nuci, semințe, banane.

Multivitamine

Potrivit unui studiu recent, administrarea unei multivitamine ar putea îmbunătăți aspectul pielii la persoanele care au deficiențe sau insuficiențe în anumite substanțe nutritive care au impact asupra sănătății pielii, cum ar fi vitamina C, vitamina A, anumite vitamine B și zinc.

În loc de concluzie…Atenție! Suplimentele nu pot, și nu ar trebui, să ia locul unei alimentații sănătoase și nutritive. Adaugă, așadar, legume și fructe în dieta ta, consumă grăsimi sănătoase, limitează consumul de alimente procesare sau pline de zaharuri și bea multă, multă apă!

Citește și: Cel mai bun moment din zi în care să iei multivitamine

FOTO: Shuterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân