O enzimă din broccoli ajută la menţinerea tinereţii

Un nou studiu sugerează că o enzimă care se regăseşte în broccoli ne ajută să ne menţinem tineri.
O enzimă din broccoli ajută la menţinerea tinereţii
FOTO: pexels.com / O enzimă din broccoli ajută la menţinerea tinereţii

Multe femei se află în căutarea elixirului tinereţii şi încearcă să-şi menţină pielea frumoasă fie prin folosirea unor produse cosmetice care conţin ingrediente esenţiale sau cu ajutorul tratamentelor din saloanele de înfrumuseţare, fie cu ajutorul unui plan alimentar care să le ofere nutrienţii necesari pentru o piele tânără şi sănătoasă şi alte trucuri de dietă.

Într-o lucrare publicată în Cell Metabolism, cercetătorii Şcolii de Medicină din Washington raportează că au descoperit un agent care echilibrează funcţionarea celulelor de îmbătrânire. Substanţa se regăseşte în câteva alimente precum broccoli, castraveţi, varză şi edamame.

Enzima NMN, esenţială pentru înaintarea în vârstă

Acest compus, numit nicotinamidă mononucleotidă (NMN) este implicat în producerea altui compus esenţial pentru metabolism. Când oamenii de ştiinţă au administrat şoarecilor tineri infuzie de NMN au observat diminuarea problemelor biologice asociate înaintării în vârstă. Astfel, animalele tratate cu NMN nu au mai luat în greutate şi au reuşit să convertească mâncarea în energie mult mai eficient, iar nivelul glicemiei era îmbunătăţit.

De asemenea, în cazul şoarecilor injectaţi cu NMN s-au prevenit anumite schimbări genetice asociate înaintării în vârstă. Şoarecii de laborator trăiesc doar câţiva ani, motiv pentru care cercetătorii au început tratamentul cu NMN încă de la cinci luni de viaţă, până la vârsta de un an. Studiul nu a urmărit dacă animalele au trăit mai mult, însă au observat o rată scăzută de apariţie a bolilor asociate îmbătrânirii.

Rezultatele au fost destul de încurajatoare pentru o parte din echipă, astfel încât o echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo plănuieşte să extindă studiul şi pe oameni, folosind suplimente de NMN sub formă medicamentoasă.

”Nu ştim cu precizie cum funcţionează, însă toţi aceşti compuşi comunică unul cu celălalt”, a menţionat echipa de cercetători.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism