Stiati ca 1 barbat din 2 sufera de afectiuni ale prostatei?

40% dintre barbatii cu varsta sub 40 de ani si 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de prostatita, o afectiune a prostatei - una dintre glandele sexuale masculine ce inconjoara primii centimetri ai uretrei.
Stiati ca 1 barbat din 2 sufera de afectiuni ale prostatei?
Stiati ca 1 barbat din 2 sufera de afectiuni ale prostatei?

40% dintre barbatii cu varsta sub 40 de ani si 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de prostatita, o afectiune a prostatei – una dintre glandele sexuale masculine ce inconjoara primii centimetri ai uretrei.

O afectiune grava a prostatei si care ii sperie pe multi dintre pacienti este insa, cancerul. Conform cercetarilor, un numar de patru din cinci cazuri de cancer al prostatei sunt diagnosticate in cazul barbatilor trecuti de 65 de ani. Mult mai rar, acest tip de cancer poate sa fie prezent si la pacienti mai tineri.

Statistic, in Romania exista aproximativ 200.000 pacienti aflati in tratament si aproape 3000 de decese anual, provocate de cancerul de prostata!

Chiar daca sunt cunoscute tratamente naturiste despre care se crede ca pot vindeca bolile prostatei, este nevoie de o examinare mult mai riguroasa a acestei afectiuni care sa implice vizita intr-un centru medical.

 

Tags:
Recomandări: