Spirometria – cum se realizează şi cât de importantă este pentru persoanele suferind de rinită

Spirometria măsoară cu ajutorul unui aparat numit spirometru, volumele şi debitele de aer pe care le mobilizează plămânul unei persoane la un moment dat. Este o metodă neinvazivă, uşor de realizat, ieftină, reproductibilă.
17.08.2012
Spirometria - cum se realizează şi cât de importantă este pentru persoanele suferind de rinită

Spirometria măsoară cu ajutorul unui aparat numit spirometru, volumele şi debitele de aer pe care le mobilizează plămânul unei persoane la un moment dat.

Este o metodă neinvazivă, uşor de realizat, ieftină, reproductibilă. Prin această investigaţie, se evidenţiază mai ales obstrucţia căilor respiratorii, severitatea şi reversibilitatea acesteia la tratament bronhodilatator.

E bine de efectuat seriat, repetat în diverse momente fie ale zilei, fie în funcţie de simptomele pacientului pentru a obiectiva acuzele acestuia, fie pentru monitorizarea răspunsului la tratament.

Spirometria este esenţială pentru diagnosticul şi stadializarea severităţii astmului bronşic.
 
Atenţie! Reţineţi că toţi pacienţii cu rinită şi rinosinuzită alergică ar trebui să fie supuşi testelor spirometrice pentru că aceste afecţiuni sunt foarte frecvent asociate cu astmul bronşic.

 


 

 

 

 

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări:
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi