Specialiștii au concluzionat: cât de des este bine să schimbi lenjeria de pat, de fapt

  • Publicat:
Specialiștii au concluzionat: cât de des este bine să schimbi lenjeria de pat, de fapt
Sursa foto: shutterstock

Lenjeria de pat trebuie schimbată periodic pentru a nu îți pune organismul în pericol. Iată recomandările medicilor!

„Știu că pare că este foarte mult de lucru, dar credeți-mă, merită, cu excepția cazului în care nu vrei să te marinezi într-un vas Petri plin de microbi. Acarienii de praf și deșeurile lor pot declanșa reacții alergice și astm la persoanele sensibile”, spune Dr. Singh.

Într-o postare pe Instagram, medicul Jason Singh a explicat că așternuturile ar trebui spălate săptămânal.

„Organismele fungice sunt că drojdia sau mucegaiul care pot crește, de asemenea, în așternuturile de pat, mai ales dacă acestea sunt umede din cauza transpirației. Acest lucru creează un mediu care poate duce la infecții ale pielii”, explică medicul Jason Singh.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jason Singh, MD (@drjaysonisfresh)

Medicul avertizează spunând că celulele moarte ale pielii, dar și uleiurile produse de corpul nostru oferă hrană și mediul ideal pentru acarienii din praf care trăiesc în lenjerie de pat.

Ce se întâmplă dacă nu speli lenjeria de pat săptămânal

Dacă așternuturile sunt lăsate mai mult de o săptămână pe pat, acestea pot contribui la exacerbarea alergiilor și a problemelor de natură respiratorie. Acarienii, dar și alți alergeni pot provoca reacții adverse, afectând calitatea somnului și starea generală de sănătate.

Mai mult, așternuturile nespălate la timp pot provoca și reziduuri de transpirație și de produse cosmetice care, în timp, pot irita și provoca probleme dermatologice, precum acneea, iritația și pruuritul.

Cum spălăm corect așternuturile?

  1. Utilizează un detergent bun, antibacterian
  2. Spală lenjeria întotdeauna la o temperatură înaltă (60 de grade Celsius)
  3. Înlocuiește regulat așternuturile uzate sau deteriorate

Citește și: De ce NU e bine să faci patul imediat după ce te-ai trezit. Motivul pentru care trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân