De ce NU e bine să faci patul imediat după ce te-ai trezit. Motivul pentru care trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute

  • Publicat:
De ce NU e bine să faci patul imediat după ce te-ai trezit. Motivul pentru care trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute
Sursa foto: envato

Experții au explicat de ce nu trebuie să îți faci patul imediat după ce te-ai trezit, iar motivul este unul cât se poate de surprinzător. Care este detaliul care te poate îmbolnăvi, potrivit acestora?

De ce nu este recomandat să îți faci patul imediat ce te trezești

Acarienii adoră căldură patului și umezeala. Tocmai de aceea, în loc să îți faci patul imediat ce te trezești, recomandat ar fi să aerisești așternuturile preț de 30 de minute. Dacă nu ai timp să le aerisești pe ele, poți lasă măcar fereastra larg deschisă pentru o jumătate de oră.

De asemenea, pentru eliminarea germenilor, a transpirației și a prafului depus, așternuturile trebuie întotdeauna spălate la 60 de grade Celsius. O temperatură mai joasă de atât NU va elimina bacteriile atât de eficient.

Mai mult, pentru o curățenie și o prospețime optimă, lenjeriile de pat ar trebui schimbate cel puțin o dată pe săptămâna (fețele de pernă chiar de două ori pe săptămâna, căci în ele se strâng cele mai multe impurități).

Nu în ultimul rând, experții în sănătate spun că este igienic să dormim în lenjerie intimă, însă, aceasta ca și pijamalele trebuie spălate tot la o temperatură de 60 de grade Celsius.

Citește și: La cât timp să speli lenjeria pentru ca microbii să nu-ți invadeze patul. Modul sigur de a distruge acarienii

Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel

Recent, o angajată a unui hotel a explicat care este motivul pentru care nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel, iar explicația a devenit virală și a stârnit numeroase reacții în întreaga lume.

„Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel și vă decazați. Mulți oameni cred că ne ajută dacă aranjează patul, dar adevărul e că mai mult ne încurcă. Oricum vom schimba lenjeria pentru următorul turist, căci cine ar vrea să doarmă într-un pat care a fost deja folosit? Un alt sfat pe care vi-l dăm este acela de-a nu lăsă petale de trandafiri în pat, prin camera sau în cadă, după ce ați petrecut o noapte romantică alături de partenerul de cuplu. Petalele lăsate în jacuzzi ne dau bătăi de cap fiindcă sunt foarte greu de eliminat din scurgere”, a dezvăluit Susan, o angajată a unui hotel care se ocupă de curățenie, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Sursa: Mirror UK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân