ȘOCANT! Ce au descoperit medicii în burta unei femei, la un an și jumătate după ce a născut

  • Publicat:
ȘOCANT! Ce au descoperit medicii în burta unei femei, la un an și jumătate după ce a născut
Foto: Shutterstock

O femeie a descoperit cu stupoare, la un an și jumătate după ce a născut prin cezariană, că avea în abdomen un dispozitiv medical de mărimea unei farfurii, scrie CNN. 

Potrivit unui raport al comisarului pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă, obiectul a fost „uitat” de echipa medicală în corpul femeii după ce a născut prin cezariană la Spitalul din Auckland, în 2020.

Instrumentul numit retractor Alexis este utilizat de medici pentru a trage înapoi marginile unei plăgi în timpul intervenției chirurgicale.

Dispozitivul nu a fost observat nici la radiografie

În perioada de după naștere, femeia a acuzat dureri cronice și a fost la mai multe controale medicale pentru a afla care este problema. Însă nici măcar radiografiile efectuate nu au arătat nimic neobișnuit.

Chinuită de durerile insuportabile, la un an și jumătate după ce născuse prin cezariană, femeia a ajuns la departamentul de urgență al spitalului.

După ce i s-a efectuat o tomografie computerizată a abdomenului, medici au rămas șocați de imaginea surprinsă. Femeia avea în abdomen un obiect circular cu diametrul de 17 centimetri. Acesta a fost îndepărtat la scurt timp pe cale chirurgicală.

Sursa foto: Captură Youtube @Surgical Tech Geek

Potrivit unui raport publicat recent de Consiliul de Sănătate al Districtului Auckland, o asistentă în vârstă de 20 de ani care a asistat la nașterea prin cezariană a femeii ar fi manevrat greșit dispozitivul, deși la finalul procedurii din anul 2020, la inventarul tuturor instrumentelor folosite, nu s-a menționat nimic despre un retractor Alexis.

Acest lucru s-a întâmplat „deoarece retractorul Alexis nu intră complet în rană, jumătate rămânând în afara pacientului pentru a nu exista riscul de a fi uitat”, a declarat un membru al comisiei.

La operația de cezariană au asistat în total 4 medici și 11 asistente.

Scuze și politici revizuite pentru prevenirea repetării unor astfel de cazuri

În raport este notat și faptul că femeia a avut programată o naștere prin cezariană din cauza riscului de placenta previa.

Placenta previa este o afecțiune în care placenta se află în partea inferioară a uterului, acoperind parțial sau complet cervixul mamei, fiind o indicație pentru naștere prin operație cezariană.

„Îngrijirea a scăzut semnificativ sub standardul adecvat în acest caz și a dus la o perioadă prelungită de suferință pentru femeie. Ar fi trebuit să existe sisteme pentru a preveni acest lucru”, scrie Morag McDowell, comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă, în raportul menționat.

De asemenea, acesta a recomandat Consiliului de Sănătate din Districtul Auckland să-i ceară scuze scrise femeii și să-și revizuiască politicile, prin includerea retractorului Alexis în inventarele chirurgicale. Cazul a fost de asemenea înaintat directorului de proceduri, un oficial care va stabili dacă ar trebui luate măsuri suplimentare.

„În numele serviciului nostru de sănătate pentru femei, aș dori să spun cât de rău ne pare pentru ceea ce s-a întâmplat cu pacienta și să recunosc impactul pe care acest lucru l-a avut asupra ei și a familiei sale. Am dori să asigurăm publicul că incidente ca acestea sunt extrem de rare și rămânem încrezători în calitatea serviciilor noastre de îngrijire chirurgicale și de maternitate”, a declarat Dr. Mike Shepherd, director de operațiuni al Consiliului de sănătate din Auckland.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân