Sfâșietor! Diagnosticată cu cancer la scurt timp după ce aflase că e însărcinată. Medicii au fost categorici: „Nu poți păstra copilul!”

Vedeta reality show-ului a primit un diagnostic dur din partea medicilor
  • Publicat:

Nermina Pieters-Mekic, vedeta din show-ul televizat Real Housewives Of Cheshire, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer, după ce a aflat că va deveni mamă pentru a doua oară. În cadrul unui interviu, ea a explicat că doctorii i-au spus foarte clar că nu poate păstra bebelușul! 

Vedeta tv a aflat că suferă de cancer la sân

Vedeta de televiziune, Nermina Pieters-Mekic, a făcut declarații șocante despre lupta cu cancerul de sân. Blondina a povestit că medicii au anunțat-o că suferă de o boală incurabilă la scurt timp după ce aflase că este însărcinată cu al doilea copil. În plus, i-au sugerat că nu poate păstra bebelușul.

Ea a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la vârsta de 33 de ani, după ce a descoperit un nodul la sân. La vremea respectivă, Nermina Pieters-Mekic era în primul trimestru de sarcină. Recent, în cadrul unui interviu, vedeta a explicat cum a primit vestea că suferă de o boală nemiloasă.

Era însărcinată când a primit diagnosticul dur

„Eram însărcinată când am aflat că am cancer. Mi-a frânt inima, nu am putut păstra copilul. Nimeni nu ar trebui să se afle vreodată în această situație de neconceput”, a spus aceasta, cu ochii în lacrimi.

Nermina este mama fiicei Alaya, în vârstă de doi ani, care s-a născut în 2021. Ea este căsătorită de ani buni cu fotbalistul Erik Pieters. După ce s-a născut micuța Alaya, cuplul a încercat să mai facă și al doilea copil, înainte să primească rezultatele biopsiei.

sursa foto: Instagram Nermina Pieters-Mekic

„Alaya era pe genunchiul meu și încerca să mă înveselească, iar mie mi s-a rupt inima pentru ea că trebuia să fie în cameră cu mine. Am putut vedea din limbajul corpului ei că încerca să mă înveselească, și nu este treaba ei să facă asta. Ca mamă a ei, am simțit că ar fi trebuit să o țin departe de aceste situații și să o protejez.

În mod normal, nu mă supăr, sunt o persoană foarte calmă și pozitivă, dar când cineva îți spune că ai cancer la sân, este o experiență cruntă. Mă uitam în jur, iar doctorul îmi spunea toate aceste lucruri și habar nu am ce a spus. Când s-a oprit, i-am spus: Sunt însărcinată, iar el mi-a spus: Asta schimbă totul”, a mai completat Nermina.

Nu a vrut inițial să renunțe la sarcină

Aceasta a aflat, cu stupoare că, dacă va păstra copilul, sarcina ar afecta semnificativ tratamentul ei. Ar fi avut nevoie de o mastectomie completă imediată și de chimioterapie până la 30 de săptămâni de sarcină.

Din păcate, nodulii la sân creșteau rapid, așa că vedeta a căutat și a doua opinie: „Am vizitat o clinică pentru a vedea care erau opțiunile noastre cu privire la sarcină. Embrionul putea fi congelat, deoarece era încă atât de devreme? Puteam să-mi îngheț și eu ovulele? Dar când ne-am întors la medic pentru control, mi-a confirmat că, într-o săptămână, nodulul crescuse și că amânarea tratamentului nu ar fi fost deloc o decizie bună.”

Nermina, care a terminat patru din cele șase runde de chimioterapie planificate, a declarat că i-a fost greu să vorbească despre întreruperea sarcinii.

Citește și: Un botoșănean și-a tăiat venele și tendoanele pentru că era convins că suferă de cancer. Se diagnosticase singur, citind informații pe Google

Medicii nu i-au garantat că va mai putea avea copii

Medicii au încercat să protejeze organele de reproducere ale Nerminei de chimioterapie, dar momentan nu se știe dacă aceasta va mai putea vreodată să rămână însărcinată.

„Dacă nu aș avea deja o fiică, inima mea s-ar rupe în milioane de bucăți dacă nu vom mai putea face copii. Pur și simplu nu știi niciodată ce se va întâmpla sau când va fi prea târziu. Așa că vreau să le spun cu adevărat femeilor: dacă își doresc copii și sunt în situația de a-și îngheța ovulele, atunci să o facă. Și vreau să le spun tuturor femeilor să își verifice sânii în mod regulat!.

Dacă nu o voi mai putea să o văd crescând? Nu-mi voi ierta niciodată că nu o voi vedea pe Alaya crescând. Nici în visele mele cele mai nebunești nu m-am gândit că mi se va întâmpla așa ceva. Am o dietă echilibrată, fac exerciții regulat”, a mai specificat vedeta.

Citește și: Boala cauzată de poluare care bagă mii de români în spital. Medic: „1 din 4 pacienți cu această afecțiune dezvoltă cancer pulmonar”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân