Sexul ocazional deprimă şi predispune la anxietate

Tinerii care obişnuiesc să întreţină relaţii sexuale ocazionale sunt supuşi unui stres post-traumatic manifestat prin depresie şi anxietate, arată un nou studiu al experţilor de la Unviersitatea din California.
Sexul ocazional deprimă şi predispune la anxietate

Tinerii care obişnuiesc să întreţină relaţii sexuale ocazionale sunt  supuşi unui stres post-traumatic manifestat prin depresie şi anxietate, arată un nou studiu al experţilor de la Unviersitatea din California.

Cercetarea a inclus un eşantion de peste 3.900 de studenţi heterosexuali, dintre care 11% au recunoscut că fac sex ocazional, fără implicaţii şi cu partenere complet necunoscute.

De asemenea, cercetarea mai indică faptul că bărbaţii sunt cei mai predispuşi să facă sex fără obligaţii sentimentale, probabil şi din cauza faptului că bărbaţii nu sunt etichetaţi în funcţie de câte partenere au de-a lungul vieţii, spre deosebire de sexul frumos, care este foarte uşor catalogat cu eticheta de “femei uşoare”, atunci când numărul partenerilor de sex depăşeşte numărul degetelor de la …o mână.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive