Sexul ocazional deprimă şi predispune la anxietate

Tinerii care obişnuiesc să întreţină relaţii sexuale ocazionale sunt supuşi unui stres post-traumatic manifestat prin depresie şi anxietate, arată un nou studiu al experţilor de la Unviersitatea din California.
  • Publicat:
Sexul ocazional deprimă şi predispune la anxietate

Tinerii care obişnuiesc să întreţină relaţii sexuale ocazionale sunt  supuşi unui stres post-traumatic manifestat prin depresie şi anxietate, arată un nou studiu al experţilor de la Unviersitatea din California.

Cercetarea a inclus un eşantion de peste 3.900 de studenţi heterosexuali, dintre care 11% au recunoscut că fac sex ocazional, fără implicaţii şi cu partenere complet necunoscute.

De asemenea, cercetarea mai indică faptul că bărbaţii sunt cei mai predispuşi să facă sex fără obligaţii sentimentale, probabil şi din cauza faptului că bărbaţii nu sunt etichetaţi în funcţie de câte partenere au de-a lungul vieţii, spre deosebire de sexul frumos, care este foarte uşor catalogat cu eticheta de “femei uşoare”, atunci când numărul partenerilor de sex depăşeşte numărul degetelor de la …o mână.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan