Sexul cu verisorii disparuti ne-a intarit imunitatea

Incrucisarile stramosilor omului modern cu omul de Neanderthal si cu omul de Denisova, stravechi verisori ai sai, in prezent disparuti, le-au permis oamenilor sa mosteneasca o serie de gene care le-au stimulat sistemul imunitar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul cu verisorii disparuti ne-a intarit imunitatea
Sexul cu verisorii disparuti ne-a intarit imunitatea

Incrucisarile stramosilor omului modern cu omul de Neanderthal si cu omul de Denisova, stravechi verisori ai sai, in prezent disparuti, le-au permis oamenilor sa mosteneasca o serie de gene care le-au stimulat sistemul imunitar, conform unui studiu din Statele Unite.

Acest grup de gene joaca un rol esential pentru ca organismul uman sa recunoasca si sa distruga agentii patogeni. Homo sapiens, omul de Denisova si omul de Neanderthal s-au separat in urma cu circa 400.000 de ani. Reintalnirea lor… amoroasa a fost benefica pentru oamenii moderni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ridurile au un nou inamic
Ridurile au un nou inamic
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân