Sexul crește imunitatea STUDIU

  • Publicat:
Sexul crește imunitatea STUDIU
Sursa foto: shutterstock

Sexul nu mai trebuie fie un subiect tabu, mai ales atunci când ne raportăm la beneficiile sale asupra organismului. Potrivit cercetărilor, sexul regulat crește imunitatea. Iată mai multe despre asta!

Mai mult sex, imunitate mai ridicată!

Un studiu realizat în cadrul universității Wilkes din USA a ajuns la concluzia că persoanele care au o activitate sexuală regulată se bucură de o imunitate mai bună comparativ cu cele care trăiesc în abstinență. Iar acest lucru se datorează nivelului de imunoglobulină A, anticorp prezent în organism care combate îmbolnăvirea celulelor.

Așadar, sexul te poate proteja de răceli, gripe sau alte infecții ale aparatului respirator, dar nu numai!

Iată și alte beneficii ale intimității asupra sănătății tale:

Un somn mai odihnitor

Cercetările arată faptul că oxitocina eliberată în timpul orgasmului favorizează un somn mai odihnitor. Axietatea va sta și ea departe, dar și stresul.

Sprijină sănătatea cardiovasculară

Tot studiile sunt cele care arată faptul că persoanele care fac sex de cel puțin două ori pe săptămâna au un risc cu 50% mai scăzut să sufere un AVC.

Citește și: Faceţi sex din belşug ca să fiţi feriţi de boli!

Un ten mai curat și mai luminos

În timpul intimității circulația sanguină este îmbunătățită, crescând astfel și aportul de oxigen. Pielea elimina mai eficient toxinele, așadar tenul rămâne mai sănătos și mai curat, lipsit de imperfecțiuni sau de probleme.

Un risc mai scăzut de tulburări ale sănătății mintale

Mai multe studii concluzionează și faptul că persoanele active din punct de vedere sexual sunt mai puțin predispuse să sufere de tulburări ale sănătății mintale, cum sunt depresia sau anxietatea.

Citește și: Ce câștigă psihicul după amorul fizic?

Întărește mușchii pelvieni

Sexul are un efect uimitor, un efect asemeni exercițiilor Kegel: sprijină întarirea musculaturii pelviene, reducând astfel riscul de incontinență urinară.

Prelungește viață

Da, conform cercetărilor, oamenii care fac sex în mod regulat trăiesc mai îndelung și au, per total, o calitate mai bună a vieții.

Sursă: Cleveland Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân