Secretul tinereții fără bătrânețe, un pahar cu suc de sfeclă roșie pe zi

  • Publicat:
  • Actualizat:
Secretul tinereții fără bătrânețe, un pahar cu suc de sfeclă roșie pe zi
Sursa foto: Shutterstock

Un pahar cu suc de sfeclă roșie consumat zilnic al putea fi secretul tinereții fără bătrânețe, arată un nou studiu.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Exeter, sfecla roșie poate schimba microflora din cavitatea bucală, aspect care poate influența procesul de îmbătrânire.

Mai precis, consumul de suc de sfeclă roșie în fiecare zi ar fi asociat cu vase de sânge mai sănătoase și funcții cerebrale mai bune, arată studiul efectuat pe persoane de 70-80 de ani.

Însă nu doar sfecla roșie are astfel de proprietăți. Conform savanților, salata verde, spanacul și țelina ar fi la fel de bogate în substanțe nutritive care favorizează apariția acestui complex de bacterii benefice sănătății.

Sfecla roșie, secretul tinereții fără bătrânețe

În cadrul studiului realizat de savanți de la Universitatea Exeter în colaborare cu cei de la Universitatea Cardiff , 26 de persoane vârstnice au fost de acord să ia parte la un experiment: timp de 1o zile au consumat suc de sfeclă roșie, alte 10 zile au băut un suc „placebo”, fără nitrații despre care se suspecta că ar avea efecte benefice.

Rezultatele au arătat că, după cele 10 zile de consum de suc de sfeclă roșie, participanții prezentau o reducere a nivelului inflamațiilor în corp, precum și o îmbunătățire a circulației sanguine.

Totodată, s-a constatat o scădere a tensiunii arteriale sistolice după consumul de suc de sfeclă roșie, precum și un efect benefic la nivel digestiv, mai exact o inhibare a bacteriei Clostridium difficile.

Detaliile studiului sunt prezentate în jurnalul științific Redox Biology.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân