Se plângea că-l mănâncă pielea. Când a mers la medic, a aflat că mai are doar câteva luni de trăit: Suntem devastați!

Bărbatul suferă de o formă de cancer rară, iar acum urmează un tratament revoluționar care i-ar putea prelungi viața.
  • Publicat:
Se plângea că-l mănâncă pielea. Când a mers la medic, a aflat că mai are doar câteva luni de trăit: Suntem devastați!
Bărbatul de 42 de ani se plângea că-l mănâncă pielea

Yasir Masood, în vârstă de 42 de ani, a ajuns la medicul de familie în luna ianuarie a acestui an, pentru că se plângea că-l mănâncă pielea. Fostul om de afaceri nu mai poate lucra din cauza acestui lucru. După analize amănunțite, el a fost diagnosticat cu cancer de canale biliare, iar medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. 

Bărbatul de 42 de ani se plângea că-l mănâncă pielea

Yasir Masood, originar din Glasgow, Scoția, se plângea des că îl mănâncă pielea de pe picioare, așa că a decis să meargă la un consult la medicul de familie.

Deși el credea că nu are nimic grav, doctorul i-a dat o veste cumplită și i-a pus un diagnostic dur: suferea de o formă rară de cancer și l-a anunțat că mai are puțin de trăit. Yasir Masood suferă de cancerul ductului biliar extrahepatic.

A aflat că suferă de cancer de canale biliare

Persoanele care suferă de cancer de canale biliare pot să nu prezinte niciun simptom, deoarece poate fi o boală greu de detectat. Simptomele pot include mâncărimi ale pielii, pierderea poftei de mâncare, senzație de oboseală și icter.

Acest tip de cancer mai este cunoscut sub numele de colangiocarcinom și este mai frecvent la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Citește și: Pacientă cu AVC, plimbată zeci de ore între spitale pentru că la Ploiești nu era un neurolog. Abia a doua zi a fost internată, dar a rămas cu sechele

Soția lui, devastată

Soția lui Yasir, Yasmine a declarat următoarele: „Suntem devastați. Este un tip sănătos, care nu bea și nu fumează. Mănâncă bine și are grijă de corpul său. Eu am mai multe boli, am fost bolnavă de când m-am născut și intru și ies din spital tot timpul.

Văzând asta și apoi gândindu-mă cum poate cineva ca el să facă un cancer atât de oribil? Viețile noastre s-au schimbat complet. Copiii mei sunt obișnuiți să mă vadă pe mine că nu sunt bine, dar acum au doi părinți care nu se simt bine, este foarte greu pentru ei. Are suișuri și coborâșuri fizice, dar din punct de vedere mental este puternic, dar are zilele lui de cădere. 

Inițial, medicii i-au spus lui Yasir că acest tip de cancer ar putea fi vindecat printr-o operație. În luna martie, el a suferit o intervenție chirurgicală, iar ulterior a urmat un tratament chimioterapic. Din păcate, acest timp de tratament funcționează doar pentru 10-15% dintre pacienții cu cancer de canal biliar.

Yasmine a mai adăugat: „Au spus că există posibilitatea ca tratamentul de chimioterapie să îl slăbească, dar și să îl omoare. Am optat pentru o calitate mai bună a vieții pentru el și acum se află în îngrijire paliativă”, scrie Mirror. 

Are șanse minime de supraviețuire

Yasir are puține șanse de supraviețuire, însă există speranța ca el să trăiască prin terapia cu celule dendritice, care constă în vaccinuri care acționează pentru a genera imunitate specifică tumorii la pacienții cu cancer avansat.

Acest tratament ar urma să fie efectuat la o clinică din Londra, dar oosturile sunt uriașe. Yasir are nevoie de cel puțin 30.000 de lire sterline pentru a finaliza tratamentul, iar familia lui a strâns deja 10.000 de lire sterline. Din nefericire, tratamentul îl va ajuta doar să-și mai prelungească puțin viața.

„Nu ne-am uitat la costuri, dar viața lui valorează mult mai mult. Eu însămi am strâns deja 10.000 de lire sterline, iar oamenii fac donații. I se va extrage sânge și după ziua 21 va fi pus înapoi în el după ce vor face terapia cu celule dendritice pe sânge. Aceasta îi va oferi o șansă de a lupta în continuare. Acest tratament nu este curativ. Îi va prelungi viața cu câteva luni, poate chiar 1-2 ani. 

Îi va oferi mai mult timp pentru a crea amintiri cu fiicele noastre și cu familia care înseamnă totul pentru el. Ca și cuplu, am decis că nu vom fi nefericiți în această privință, pentru că trebuie să fim pozitivi. Încercăm să păstrăm totul cât mai normal posibil. Mulțumim tuturor celor care au donat”, a mai completat soția lui.

Sursa foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: