Cel mai deștept om din lume are 48 de ani, nu se stresează și nu ridică vocea niciodată. Coeficientul lui de inteligență e 230

El este cel mai inteligent om de pe Pământ! Are IQ de 230!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai deștept om din lume are 48 de ani, nu se stresează și nu ridică vocea niciodată. Coeficientul lui de inteligență e 230
Cel mai deștept om din lume are 48 de ani, nu se stresează și nu ridică vocea niciodată

Terence Tao a fost desemnat cel mai deştept om de pe glob. Bărbatul de 48 de ani nu e niciodată stresat și nici nu ridică vocea. Matematicianul are un coeficient de inteligență destul de mare: 230. 

Terence Tao, cel mai deștept om de pe Terra

Terence Tao a fost recunoscut drept cel mai inteligent om de pe Pământ. El s-a născut pe 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia, din doi părinți imigranţi din Hong Kong.

Tatăl său, dr. Billy Tao, era absolvent al facultății de medicină, iar în 1969 s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru. Mama lui, Grace, era licenţiată în astrofizică şi matematică, și locuia tot Hong Kong.

Terence Tao, Terry, așa cum îl numesc prietenii, mai are doi frați care au participat la olimpiadele de matematică din țara lor. În prezent, unul este inginer şi lucrează pentru Google. Celălalt suferă de autism, dar este pianist, compozitor și un maestru internaţional de şah.

A început să meargă la liceu la vârsta de 7 ani

Conform presei internaționale, bărbatul a învăţat să citească singur la 2 ani. La vârsta de 7 ani a ajuns chiar în ziarele din oraşul său pentru că făcea îndrumări matematice elevilor de liceu. Mai mult de atât, Terry a început să meargă la liceu pe când avea doar 7 ani. Alții la vârsta lui începeau școala primară.

Terence Tao a explicat că a învăţat matematica pe cont propriu, urmărind spectacolul pentru copii „Sesame Street”. La vârsta de 19 ani, el a început să câştige concursuri de matematică, devenind cel mai tânăr participant din istorie la olimpiadele matematice. În fiecare zi juca Magic şi îşi petrecea nopţile în jocul strategic Civilization.

Citește și: Testul de inteligență care le dă bătăi de cap internauților! Nu oricine poate să rezolve acest exercițiu matematic

Este căsătorit și are 2 copii

Terence Tao a refuzat să mai joace jocurile video, pentru că nu se mai putea opri până nu le finaliza 100%. De asemenea, matematicianul este o persoană liniştită, calmă, modestă. Nu ridică niciodată vocea, nu este niciodată stresat sau deprimat, nu este arogant, nu este antisocial. Singurul lucru care îi place în mod special este să poarte doar tricouri colorate.

Citește și: Test de inteligență | Unul dintre acești doi bărbați este soțul Alinei. Care?

Cel mai deștept om din lume este căsătorit și are familie frumoasă. Terry locuiește în Los Angele, alături de soție și cei doi copii ai lor. În spatele lui Terence Tao se mai află și alte persoane inteligente, printre care faimosul şahist rus Garry Kasparov, care ocupă locul 7 în lume, pe baza IQ-ului de 194 de puncte. De asemenea, o regăsim și pe Marilyn vos Savant, considerată cea mai inteligentă femeie din lume, cu un IQ de 228.

Surse foto: Shutterstock & Facebook MasterClassOfficial
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân