Acest aliment este INTERZIS pe masa de Revelion. Dacă îl vei mânca, vei avea ghinion tot anul 2024

  • Publicat:
Acest aliment este INTERZIS pe masa de Revelion. Dacă îl vei mânca, vei avea ghinion tot anul 2024

Ne mai despart doar câteva ore de 2024 și vrem cu toții să îl întâmpinăm cum se cuvine. Și pentru că pregătirile pentru festinul care va avea loc în noaptea dintre ani sunt în toi, este momentul să îți spunem ce este bine să ai pe masă și ce nu trebuie sub nicio formă să mănânci. Deci, care este alimentul interzis pentru masa de Revelion?

Alimentul interzis pe masa de Revelion

Românii evită să consume carne de pasăre în noaptea dintre ani. Motivul este o superstiție veche. Cu toate acestea, în unele cazuri se mai accepta carnea de curcan, dar în niciun caz cea de pui, găina sau cocoș.

Nu mânca deloc carne pui în noaptea dintre ani. Se spune că dacă faci această greșeală, atunci îți vei alunga norocul. În consecință, este bine să ai în farfurie pește, porc sau vită.

Superstiția spune că cei care consumă carnea de pasare vor avea parte de ghinion în următorul an pentru că păsările de curte scormonesc pământul și îl împrăștie, fapt corelat cu împrăștierea prosperității și a binelui din casă.

Există și versiuni conform cărora dintre zburătoarele care nu pot fi pe mesele românilor excepție face curcanul, deoarece acesta este un animal care se îndoapă și nu scurmă în pământ. Pentru siguranță, alege porc, vită și pește, pentru că nu este o idee bună să te pui cu superstițiile, nu-i așa?

Alimentele care îți aduc noroc în anul care vine

În noaptea de Revelion trebuie neapărat să guști pește. Tradiția spune că dacă vom mânca pește la cumpăna dintre ani, atunci vom „aluneca” mai ușor printre necazuri și vom avea mai mulți bani în anul nou. Peștele trebuie pus întreg pe farfurii. Dacă nu facem acest pas, atunci există superstiția că norocul se sfărâmă.

Românii ar trebui să mănânce 12 boabe de struguri albi la miezul nopții. Acest număr reprezintă cele douăsprezece luni ale anului care vine. Dacă faci asta,  atunci următoarele 12 luni ar urma să fie dulci și pline de belșug. Pe masa de Revelion trebuie să existe și legume verzi, precum varză, salată, castraveți. Asta pentru că verdele este simbolul sănătății.

De asemenea, fructele rotunde sunt alte alimente care nu trebuie să lipsească. Mandarinele și portocalele, spre exemplu, ar trebui să aducă sănătate în anul următor.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being