Alimentația după mesele copioase de sărbători. Medic nutriționist: „Să nu continuăm cu o avalanșă de preparate”

  • Publicat:

După mesele îmbelșugate de sărbători, românii încearcă să își echilibreze alimentația. Preparatele tradiționale și dulciurile au fost în centrul atenției de Crăciun, astfel că, de Revelion, mulți încearcă să mănânce mai cumpătat. Nutriționiștii recomandă ca masa de Anul Nou să nu fie bogată în grăsimi.

Medicul nutriționist Șerban Damian spune că masa de Revelion este una nespecifiică, fiind la miezul nopții. Diversitatea preparatelor este atât de mare, încât nutriționiștii recomandă să gustăm din fiecare preparat și nu să mâncăm o cantitate mare.

„Masa de Revelion este o masă nespecifică. E noaptea. Este o masă nu doar bogată și încărcată cu multe feluri, dar mai ales este noaptea când, de obicei, noi dormim și organismul nostru este în repaus, inclusiv alimentar. Este o deturnare serioasă de la normalitate. Bine, cel puțin, că este doar o singură noapte și că nu trebuie să o ținem așa mult timp pentru că ar fi destul de mare avalanșa de nutrienți asupra organismului.

Ideea este să ne gândim, în primul rând, cât o să dureze petrecerea pentru că în felul acesta putem să spațiem un pic mesele și cred că cel mai important aspect este să consumăm cantități moderate din ce ne face plăcere, în așa fel încât să nu ajungem să mâncăm o cantitate exagerată de hrană, mai ales noaptea.

Poate unele preparate sunt, de asemenea, ca și de Crăciun, foarte grase sau dulci. Mai adăugăm și alcoolul și așa iese o combinație greu de digerat”, a precizat, pentru Gândul, Șerban Damian.

„Nu poți să mănânci și o friptură mare și zece sarmale și două felii de tort”

Nutriționistul explică și cât de important este ca, după mesele îmbelșugate de sărbători, să facem o pauză alimentară și să excludem din alimentația zilnică grăsimile. Citește AICI continuarea.

 

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News