Pacientă cu AVC, plimbată zeci de ore între spitale pentru că la Ploiești nu era un neurolog. Abia a doua zi a fost internată, dar a rămas cu sechele

Spitalele din România duc lipsă de medici specializați.
  • Publicat:

O femeie din Ploiești, care suferise un AVC, a fost plimbată aproape o zi între spitalele din Ploiești, pentru că nu a fost găsit un medic neurolog. În cele din urmă, pacienta a fost transferată la un spital din Capitală, dar a rămas cu sechele. Iată povestea șocantă! 

O femeie cu AVC a fost plimbată 24 de ore între spitale

Caz revoltător la Ploiești, unde lipsa personalului medical din spitale a mai făcut o victimă. O femeie a rămas cu pareză și dificultăți de vorbire după ce a suferit un AVC. Pentru că nu erau medici neurologi în Ploiești care să o consulte, aceasta a fost plimbată mai bine de 20 de ore între spitale.

În cele din urmă, soțul a reușit să o ducă la București. Conform stirileprotv.ro, femeia de 74 de ani s-a trezit pe 1 decembrie 2023 cu partea dreaptă paralizată și nu mai putea vorbi.

Pentru că era suspectă de AVC, ambulanța a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde ar fi trebuit să fie consultată neurologic și să fie supusă unui computer tomograf. Din păcate, la Ploiești nu exista neurolog, iar femeia a fost trimisă la Târgoviște.

Nu exista niciun neurolog care să o consulte

„La Târgoviște doctorul s-a uitat pe tomografie, a scris o schemă de tratament și a trimis-o înapoi. Am semnat că o iau acasă și am luat o ambulanță privată și am plecat la București”, a spus Mircea Eremie, soțul pacientei, pentru sursa citată anterior.

După mai bine de 25 de ore, femeia a fost internată la Institutul Național de Neurologie și Boli Neuro-vasculare din Capitală. Pentru că nu a fost consultată la timp, bătrâna a rămas cu sechele și va avea nevoie de recuperare.

Citește și: Furia și supărarea pot avea efecte dezastruoase asupra creierului. Neurochirurgul Vladimir Ciurea: Da, e adevărat!

Bătrâna a rămas cu sechele

În prezent, spitalul din Ploiești are doar 3 neurologi. Dacă ar fi fost mai multe cadre medicale, femeia ar fi avut o șansă să-și revină. Neurologul îi putea tromboliză, perfuzia care poate dizolva cheagul de sânge din creier sau dacă avea nevoie de trombectomie.

„Cu cei 3 nu facem față, din cei 3 o colegă este în concediu medical, una este cu probleme de sănătate e scutită de gărzi. Vă dați seama, practic este un singur medic care face gărzi.”, a precizat Bogdan Nică, Managerul SJU Ploiești.

Sursa foto: Shutterstock & Știrile Pro TV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân