Român chinuit într-un spital din Italia: „Tata era în secție și l-am auzit din sala de așteptare strigând”

Românul a avut parte de cele mai grele tratamente la un spital din Italia.
  • Publicat:
Român chinuit într-un spital din Italia: „Tata era în secție și l-am auzit din sala de așteptare strigând
Român chinuit într-un spital din Italia: "Tata era în secție și l-am auzit din sala de așteptare strigând"

La începutul lunii decembrie, un român care a ajuns în vizită la fiica lui din Italia a fost transport de urgență la spitalul San Jacopo, după ce s-a simțit rău. Timp de mai multe ore, bărbatul a fost lăsat de izbeliște pe holurile unității medicale și i s-a dat să bea doar un pahar cu apă. 

Românul a ajuns la un spital din Italia

Un român care își vizita fiica din Italia a ajuns, din nefericire, la un spital din Peninsulă. Bărbatului i s-a făcut brusc rău și a fost nevoit să meargă la Urgențe. Acolo, acesta a avut parte de cele mai rele tratamente, deși cadrele medicale trebuiau să-l consulte.

Timp de câteva ore bune, bărbatul a suferit de sete, pentru că nimeni nu s-a gândit să îi ofere puțină apă. Din acest motiv, românul a decis să plece din secția spitalului San Jacopo pentru a merge la fiica lui, care se afla în sala de așteptare, să-și potolească setea.

Fiica lui a detaliat ce a pățit tatăl său

„Tatăl meu a venit să mă viziteze din România ca să stea cu mine câteva săptămâni. Din păcate, în această perioadă s-a îmbolnăvit și situația s-a înrăutățit atât de mult încât duminică, 10 decembrie, a trebuit să chem ambulanța, fiind îngrijorați de nivelul lui de saturație la 83 și cu pneumonie. Tata a fost transportat la urgență în jurul orei 17,00”, a povestit fiica românului, potrivit lanazione.it.

Femeia a povestit că tatăl ei a început să strige puternic la Urgențe și să ceară apă. Din nefericire, nimeni nu l-a băgat în seamă.

„La câteva ore după ce tatăl meu a ajuns în secție, iar eu în sala de așteptare, l-am auzit strigând. Cerea apă în română, apoi a spus același cuvânt în italiană, singurul pe care îl cunoaște. Nimeni nu l-a ascultat, așa ca am întrebat-o pe asistentă dacă pot să intru să-l ajut să înțeleagă ce fac doctorii, dar am fost respinsă nepoliticos. După un timp îl văd pe tata cum deschide ușa sălii de așteptare și îmi cere disperat apă”, a mai dezvăluit românca.

Bărbatului nu i s-a oferit nici un pahar cu apă

Personalul medical al spitalului din Italia nu i-a dat românului o sticlă de apă, dar l-au adus înapoi pe secție după ce plecase la fiica lui. Ulterior, el a explicat că s-a simțit ca la închisoare. Se pare că spitalul respectiv ducea lipsă de personal. Bărbatul a fost externat a doua zi, pentru că se simțea mai bine.

„Am avut doar timp să îi dau sticla pe care a trebuit să o cumpăr într-un bar de lângă spital pentru că dozatorul din sala de așteptare era gol. L-am văzut plecând însoțit de personal în timp ce îmi spunea în românește că acea secție e ca o închisoare”, a mai completat aceasta, șocată de ce i s-a întâmplat părintelui său. 

„Un copil care aștepta să fie examinat a vărsat chiar în fața scaunelor. Voma a rămas acolo câteva ore, iar cei care așteptau au fost nevoiți să o acopere cu hârtie, dar mirosul a rămas. Nimeni nu a venit să curețe. Înțeleg că asistentele și medicii sunt suprasolicitați, dar în acest caz am vrut doar să dau o mână de ajutor tatălui meu care nu înțelege limba italiană”, a mai susținut femeia.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân