Se lansează „Vaccinarea la sat – o campanie Medici Pentru România”

  • Publicat:
Se lansează „Vaccinarea la sat - o campanie Medici Pentru România”

„Vaccinarea la sat – o campanie Medici pentru România” își propune să susțină eforturile demarate de Guvernul României, Ministerul Sănătății și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și să aducă vaccinul mai aproape de mediul rural, acolo unde se întrevede necesitatea unor acțiuni de vaccinare concrete și punctuale.

Asociația Medici pentru România derulează această campanie cu sprijinul Ministerului Sănătății, iar prima acțiune în acest sens va avea loc sâmbătă, 5 iunie, în Comuna Bătrâni din Județul Prahova. Primii medici care s-au alăturat în mod voluntar acestei inițiative sunt Dr. Anca Mincă, Dr. Adelina Popa și Dr. Mădălina Postelnicu, alături de asist. Floricel Roxana și asist. Țigănilă Florentin.

Medicii vor merge sâmbătă, 5 iunie, alături de asistenți, în Comuna Bătrâni din Prahova, acolo unde îi vor vaccina pe cei care doresc să se imunizeze, însă nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare din apropiere. Serul folosit va fi cel produs de compania Pfizer/BioNTech.

Direcțiile de Sănătate Publică sunt cele care pun la dispoziția medicilor și personalului medical auxiliar mașini cu șoferi, vaccinurile, echipamentele de protecție și tabletele pentru înregistrare.

Apel către medici pentru voluntariat

„Vreau în primul rând să le mulțumesc medicilor și asistenților care deja ni s-au alăturat voluntar în această campanie și să fac totodată un apel către toți medicii specialiști implicați în campania de vaccinare la nivel urban pentru a veni alături de noi și de a-și aduce astfel contribuția la extinderea vaccinării și în mediul rural! Este mare nevoie de acest lucru pentru că multe dintre persoanele din mediul rural nu au resursele necesare pentru a se deplasa la centrele de vaccinare din orașe, deși își doresc să se vaccineze și să pună astfel umărul la revenirea la normalitate.

Ține de noi toți să ne implicăm așa cum putem și să susținem eforturile Guvernului României, ale Ministerului Sănătății, ale CNCAV, aducând vaccinul cât mai aproape de toți românii. Îmi doresc ca și această campanie Medici pentru România, așa cum s-a întâmplat și anul trecut cu campania Nu Uităm de Ceilalți, să vină în sprijinul oamenilor, să reușim să depășim astfel, împreună, perioada grea a pandemiei”, declară Alex Costache, Președintele Asociației „Medici pentru România”.

Cei care doresc să ne sprijine voluntar în „Vaccinarea la sat – o campanie Medici Pentru România” pot trimite e-mail la adresa [email protected] pentru a obține toate detaliile necesare acestui demers.

Acțiunile de vaccinare vor avea loc doar în timpul weekendurilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: