Prosopul de bucătărie poate produce toxiinfecție alimentară. Trebuie schimbat zilnic

Este vorba de prosopul de bucătărie care trebuie schimbat în fiecare zi pentru a preveni toxiinfecția alimentară. Așa spun experții.
  • Publicat:
Prosopul de bucătărie poate produce toxiinfecție alimentară. Trebuie schimbat zilnic
Foto: shutterstock

Nu pentru multe femei este o plăcere să bage la spălat, iar în coșul de rufe se pare că se mai adaugă un produs textil, despre care experții susțin că trebuie spălat zilnic. Este vorba de prosopul de bucătărie care trebuie schimbat în fiecare zi pentru a preveni toxiinfecția alimentară. Așa spun experții. Poate că nu îl poți spăla în fiecare zi, dar cu siguranță îl poți schimba.

Prosopul de bucătărie, gazdă pentru numeroase bacterii

Adevărul este că prosopul de bucătărie poate găzdui numeroase bacterii la care ne putem expune ulterior. Să ținem cont că este în permanență umed, ceea ce permite bacteriilor să se multiplice rapid. Mai mult, intră în contact cu diferite obiecte din bucătărie, nu doar cu blatul de bucătărie, mâinile noastre sau mânerele dulapurilor, ceea ce duce la contaminarea încrucișată.

Pentru a minimiza acest risc, specialiștii recomandă înlocuirea lui zilnică cu un prosop de bucătărie curat și uscat sau să îl spălăm zilnic pe cel pe care-l avem. Cercetătorii de la Universitatea Bristol susțin același lucru încă din 2003, când au cerut participanților la studiu să pregătească o masă cu carne de pui în propria bucătărie. Ulterior, experții au analizay bacteriile de pe suprafețele din bucătărie, iar prosoapele de bucătărie și bureții au fost testate pozitiv cu campylobacter sau sallmonela.

Infecțiile cu salmonella pot fi fatale pentru persoanele vulnerabile, iar toxiinfecțiile alimentare au produs numeroase cazuri de deces. Atunci când ai foarte multă treabă prin bucătărie, fără să-ți dai seama mai ștergi anumite suprafețe cu prosopul de bucătărie, te ștergi pe mâini sau chiar cu același prosop ștergi vesela. Ca rezultat, nu faci altceva decât să răspândești bacteriile fără să conștientizezi asta. Așadar, investește într-un set de prosoape de bucătărie și nu uita să le speli zilnic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân