Scapa de calorii!

Lumea in care traim impune ritmuri alerte, astfel incat miscarea si exercitiul fizic devine din ce in ce in mai greu de respectat. Nu reusesti deloc sa gasesti ragaz pentru ora de sala? Nicio problema - te invatam noi ce sa faci ca sa slabesti!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Scapa de calorii!
Scapa de calorii!

1. Nicio dimineata fara 10 minute de exercitii!
Alege un set de trei exercitii si urmeaza-le in fiecare zi, fara sa te opresti timp de 10 minute. Daca luni incepi cu o suita destinata abdomenului, incearca sa continui marti cu una care iti solicita picioarele. Alege apoi, in continuare, un set de exercitii pentru posterior, pectorali ori maini. Alterneaza grupele musculare pe care le antrenezi in asa fel incat sa-ti construiesti o rutina coerenta si complexa in acelasi timp! Asadar, nu depasi timpul alocat, si nu uita sa iti tragi sufletul din cand in cand!

2. Plimba-te regulat!
Alege o locatie care se afla la aproximativ 10 minute de serviciu sau de casa, si incearca sa o parcurgi in doar 8 minute. Respecta apoi acest program si reia plimbarile zilnic, pana reusesti sa impui acest obicei stilului tau de viata. Nu te abate de la el, indiferent de anotimp si de conditiile meteorologice, pentru ca se poate dovedi a fi printre cele mai eficiente maniere de ardere a caloriilor! Nu conteaza la ce ora alegi sa te plimbi, atat timp cat e la fel de bine sa o faci dimineata, inainte de a merge la lucru, la pranz, dupa ce mananci, ori seara inainte de culcare.

3. Urca scrile de cateva ori la rand!
Daca ai scari acasa, te poti considera norocoasa. Urca-le in 6 sau 8 reprize in fiecare zi, incercand sa maresti ritmul. Acest tip de exercitiu antreneaza o serie intreaga de muschi si iti restabileste tonusul. Repeta seriile de urcat zilnic, si vei vedea ca rezultatele nu intarzie sa apara!

4. Fa exercitii izometrice atunci cand ai ocazia!
Acestea se pot face practic oriunde si oricand. Fie ca stai pe canapea, ori intinsa in pat sau pe scaun, exercitiile izometrice ajuta la cresterea ritmului de ardere a caloriilor. Contracta muschii abdominali si mentine pozitia acestora timp de 30 de secunde, alternand miscarea. Acelasi lucru poti face si in privinta muschilor picioarelor, doar ca va trebui sa mentii contractia pana la 60 de secunde. Repeta miscarea de cate trei ori pentru fiecare zona musculara. Daca iti vei impune sa repeti exercitiile de cateva ori pe saptamana, vei vedea diferenta. Asadar, la treaba!

5. Investeste intr-un pedometru!
Adica intr-un mic dispozitiv electronic responsabil de cuantificarea numarului de kilometri pe care il parcurgi zilnic. Foloseste-te de el pentru a contabiliza distanta zilnica, si incearca sa depasesti cifra zilnica. Aparatul inregistreaza absolut toata activitatea pe care o faci, transformand fiecare pas in distanta. Mareste volumul activitatii zilnice si in acest fel vei putea sa influentezi in mod vizibil numarul de calorii pe care il arzi zilnic!

6. Fa miscare, chiar si cand stai in fata televizorului!
Ajungi obosita seara, si ai senzatia ca tot ce poti e sa te asezi in fata televizorului… Cu un pic de vointa insa, poti sa depasesti tentatia de a „vegeta” si atat. Tot ce trebuie sa faci este sa intrerupi sesiunile de stat cu telecomanda in brate, facand miscare in reprize de cate 5 minute fiecare. Cu cat faci mai multe seturi de exercitii, cu atat vei arde mai multe calorii. Incearca sa depasesti numarul de serii cu fiecare zi care trece, si nu te lasa, indiferent de cat de obosita esti!

7. Mergi pe jos la serviciu!
Chiar daca trebuie sa te trezesti mai devreme si sa renunti la luxul de a urmari matinalele de la televizor. Ca sa nu pierzi nimic, poti lua cu tine un mic radio portabil cu casti, care sa te ajute sa fii la curent cu noutatile de ultima ora. Daca esti insa dependenta de autobuz sau de masina personala, iti propunem un truc – coboara cu doua statii mai devreme sau parcheaza masina la ceva distanta de birou. In acest fel, vei scapa de calorii si iti vei mentine tonusul muscular, si toate astea cu un minimum de efort.

8. Gaseste-ti un partener de miscare!
Fie ca mergi cu prietena cea mai buna in parc, la jogging, fie ca reusesti sa iti convingi partenerul sa te insoteasca la plimbare, nu ezita sa apelezi la ajutor. Efortul fizic sustinut este mai usor de suportat atunci cand ai alaturi un „tovaras de suferinta”. Miscarea nu dauneaza nimanui, asa ca supliciul va fi, pana la urma, un demers constructiv!

Toate sfaturile de mai sus au fost elaborate plecand de la realitatea ca nu toti suntem atleti si sportivi de performanta. Astfel, poti urma programul zilnic de exercitii oricand, fara dispozitii medicale exceptionale, si fara foarte mult efort. Perseverenta si seriozitatea sunt cei mai buni aliati in aceasta situatie – inarmeaza-te cu ele si arde in acest fel considerabil mai multe calorii! Succes!

Articol exclusiv online (A. Raicu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ceai verde pentru silueta!
Ceai verde pentru silueta!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”