Programarea pentru vaccinul anti-COVID. A fost deschis site-ul unde românii pot planifica vaccinarea

28.12.2020
Programarea pentru vaccinul anti-COVID. A fost deschis site-ul unde românii pot planifica vaccinarea
A fost deschis site-ul unde românii se pot programa pentru vaccinul anti-COVID. Foto: Shutterstock

Românii se pot programa online, de astăzi, pentru a primi vaccinul anti-COVID, potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. În prima fază, se pot programa lucrătorii din domeniile sănătate și social.

Programările pentru vaccinul împotriva coronavirusului se pot face accesând site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

„Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale”, se arată în comunicatul Comitetului national de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a”, se precizează în comunicat.

Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs

Fiecare utilizator își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. Pașii de înscriere sunt ușor de urmat.

„Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate”, transmit autoritățile în comunicat.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras