Profesori mai puţin stresaţi în România – un nou program educaţional

S-a lansat un program bazat pe cercetări noi din domeniul neuroştiinţei, destinat cadrelor didactice şi directorilor de şcoli -Profesori fericiţi pentru România
  • Publicat:
  • Actualizat:
Profesori mai puţin stresaţi în România - un nou program educaţional
Profesori mai puţin stresaţi în România - un nou program educaţional, foto Shutterstock

De curând, s-a lansat la Târgu Mureş, “Profesori fericiţi pentru România”, program de training internaţional ce are ca scop informarea profesorilor români despre ceea ce  înseamnă educaţia secolului XXI. Acesta este menit să introducă o serie de tehnici uşor de implementat, care să reducă stresul atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, aducând starea de bine emoţională şi comportamentală în clasă.

Mulţi elevi, dar şi profesori sunt stresaţi la şcoală ,nivelul de anxietate poate atinge cote înalte. Metodele de predare şi învăţare trebuie să ţină pas cu schimbările. Şi în România s-a lansat un  program  inovator bazat pe ultimele cercetări din domeniul neuroştiinţei, destinat cadrelor didactice şi directorilor de şcoli.  “Profesori fericiţi pentru România” este Programul este conceput de Simona Baciu, preşedinte şi fondator al Transylvania College, împreună cu Susan Shapiro, expert internaţional în educaţie, şi o echipă de specialişti şi psihologi de la universităţi de prestigiu din S.U.A. Programul îmbină cercetarea ştiinţifică în domeniul Stării de Bine – Well-being şi experinţa vastă în educaţie a echipei, pentru a atinge cele trei obiective cheie, ca profesorii să:

  • înţeleagă importanţa stării de bine şi a sănătăţii emoţionale pentru ei şi elevii lor.
  • dezvolte planuri de acţiune pentru menţinerea entuziasmului şi a motivaţiei, reducând stresul şi anxietatea.
  • contribuie la formarea unei culturi organizaţionale concentrată pe formarea caracterului şi a deprinderilor pentru o viaţă sănătoasă.

Cum se va desfăşura proiectul?

Prin programul “Profesori fericiţi pentru România”, organizatorii îşi propun să livreze o serie de traininguri şi ateliere pentru 150 de profesori şi 30 de directori de şcoli pe parcursul următoarelor 5 luni, până la finele anului şcolar. Fiecare sesiune se va desfăşura în două etape.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian