Cum te ajută probioticele să scapi de grăsimea de pe abdomen?

În urma unor studii s-a descoperit că probioticele ajută la diminuarea kilogramelor în plus în rândul persoanelor supraponderale și a celor obeze.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum te ajută probioticele să scapi de grăsimea de pe abdomen?
Probioticele și greutatea: cum te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Probioticele sunt microorganisme vii care, odată consumate vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea se regăsesc atât în alimentele fermentate, cât și în suplimente. Probioticele pot îmbunătăți sistemul imunitar, funcționarea digestiei și sănătatea inimii printre altele. De asemenea, studiile sugerează că ne ajută să ținem la distanță grăsimea de pe abdomen.

Majoritatea bacteriilor prietenoase produc nutrienți importanți precum vitamina K și anumite vitamine B. De asemenea, acestea ajută la descompunerea fibrelor astfel încât să fie mai ușor de digerat. Persoanele care se confruntă cu obezitatea tind să ai mai puține bacterii diversificate în tractul gastrointestinal. Mai mult, cei cu obezitate care au mai puține bacterii diversificate tind să crească mai mult în greutate spre deosebire de persoanele care suferă de obezitate, dar nu au mai multe bacterii diversificate.

Probioticele: cum te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

În urma unor studii s-a descoperit că probioticele ajută la diminuarea kilogramelor în plus în rândul persoanelor supraponderale și a celor care suferă de obezitate. Mai exact, Lactobacillus este esențial pentru scăderea în greutate și arderea grăsimilor de pe abdomen. În urma unui studiu s-a demonstrat că în urma consumului de iaur cu Lactobacillus fermentum sau Lactobacillus amylovorus grăsimea din corp este redusă cu 3-4% în șase săptămâni.

Un alt studiu la care au luat parte 125 de persoane care țineau dietă, a investigat efectele suplimentelor cu Lactobacillus rhamnosus asupra scăderii în greutate. Femeile care au consumat probiotice au pierdut cu 50% mai multă greutate în trei luni comparativ cu cele care luau pastile cu efect placebo.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”