Prințesa Sofia și soțul ei, testați pozitiv de COVID-19

Prințesa Sofia a Suediei, în vârstă de 35 de ani, și soțul ei Prințul Carl Philip, în vârstă de 41 de ani, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.
Prințesa Sofia și soțul ei, testați pozitiv de COVID-19
Prințesa Sofia și soțul ei, testați pozitiv de COVID-19

Prințesa Sofia a Suediei, în vârstă de 35 de ani, și soțul ei Prințul Carl Philip, în vârstă de 41 de ani, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Cuplul princiar a fost depistat cu un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19, după ce au prezentat simptome specifice coronavirusului.

Anunțul a fost făcut de curtea regală a Suediei, iar în prezent cei doi și fiii lor se află în auto-izolare. Atât Prințesa Sofia, cât și Prințul Carl prezintă simptome ușoare de gripă. În urma unui comunicat de presă, aflăm că cei doi se simt mai bine, iar regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, regina Silvia, prinţesa moştenitoare Victoria, sora mai mare a prinţului, şi soţul acesteia, prinţul Daniel, urmează să fie testaţi în cursul zilei.

Prințesa Sofia, în lupta cu COVID-19

Începând cu data de 17 aprilie, Prinţesa Sofia a Suedie a început să lucreze în spital pentru a lupta alături de cei din prima linie împotriva coronavirusului. Prinţesa Sofia a urmat un curs medical intensiv la Colegiul Universitar Sophiahemmet din Stockholm, unde este membru onorific. Astfel, tânăra în vârstă de 35 de ani poate lucra în spital fiind în măsură să ajute la activitatea de asistenţă medicală şi să lupte cu pandemia.

Potrivit publicaţiilor locale, Universitatea Sophiahemmet pregăteşte săptămânal 80 de persoane care să-i ajute pe doctorii şi personalul medical din ţară în lupta împotriva virusului COVID-19. Printre sarcinile sale se numără dezinfectarea paturilor, face curăţenie în spital şi ajută la bucătărie şi nu va avea contact direct cu pacienţii infectaţi de COVID-19.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras