Poveştile bolnavilor de lupus în 21 de minute

Lupus, Marele Imitator, este boala care afectează în jur de 10.000 de români şi familiile lor. Este boala care a fost subiect de serial "Dr. House" şi care dă coşmaruri medicilor din întreaga lume.
05.06.2014
Poveştile bolnavilor de lupus în 21 de minute
Boala lupus – este o afecţiune autoimună specifică persoanelor de sex feminin cu vârste cuprinse înte 15 şi 40 de ani. Mai bine de jumătate dintre bolnavii de lupus acuză simptome precum oboseală, confuzie, agitaţie şi insomnie. Chiar dacă nu există tratatament care să vindece complet această boală, anumite medicamente pot ameliora simptomele. Mergeţi la medic dacă astfel de simptome persistă!

Lupus, Marele Imitator, este boala care afectează în jur de 10.000 de români şi familiile lor. Este boala care a fost subiect de serial „Dr. House” şi care dă coşmaruri medicilor din întreaga lume. Dar pacienţii nu vor să se lase doborâţi de această boală şi luptă pentru locul lor în societate, pentru normalitate şi pentru viaţă.

Chiar dacă în ultimii ani boala lupus şi simptomele acesteia au devenit tot mai cunoscute publicului,  atât datorită contribuţiei presei, cât şi a internetului, reprezentarea corectă, reală a consecinţelor acestei boli pentru pacienţii cu acest diagnostic rămâne încă greu de imaginat pentru cineva care nu s-a confruntat personal, sau prin experienţa unor apropiaţi cu această boala.

De aceea, înţelegerea superficială a acestor consecinţe -care se răsfrâng asupra tuturor aspectelor vieţii persoanei cu lupus-  atrage după sine naşterea unor prejudecăţi ori abordarea neadecvată a problemelor acestora, agravând de multe ori suferinţa lor.

Considerând că, mai mult decât orice cuvinte, redarea unor situaţii concrete, reale din viaţa pacienţilor cu lupus ar putea aduce în mintea publicului o imagine corectă a provocărilor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a modului în care acestea reuşesc să le facă faţă, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune şi Asociaţia Lupus România, cu sprijinul GSK Romania, au realizat un scurt metraj inspirat de personaje şi situaţii reale: poveştile a patru oameni – o adolescentă, un bărbat, o femeie matură şi o alta mai tânără –  aflaţi în stadii diferite ale bolii şi întâmpinând aspecte diferite ale vieţii cu lupus – adolescenţă, iubire, maternitate, profesie, viaţa casnică, proiecte şi vise personale.

Vă invităm să-l urmăriţi şi timp de 21 de minute să fiţi alături de personajele care spun poveştile reale ale pacienţilor cu lupus.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Pastila care anulează foamea!
Pastila care anulează foamea!
Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită
Recomandări: