Dieta populară care NU funcționează. Ce au descoperit cercetătorii

Potrivit unui studiu realizat de New England Journal of Medicine, postul intermitent, cea mai populară dietă, nu funcționează.
  • Publicat:
Dieta populară care NU funcționează. Ce au descoperit cercetătorii
Foto: pexels

Atunci când vrem să slăbim, există numeroase diete și obiceiuri alimentare care ne pot ajuta să ne atingem obiectivele. Dar cum știm care este cea mai bună opțiune pentru noi? De cele mai multe ori testăm anumite diete doar pentru că am auzit că au funcționat la vedete sau pentru că sunt populare sau în tendințe. Potrivit unui studiu realizat de New England Journal of Medicine, postul intermitent nu funcționează. Mai mult, se pare că nu este cu nimic mai eficient față de număratul caloriilor.

Pentru acest studiu, cercetătorii au pus 139 de participanți cu obezitate să urmeze un program restrictiv, cunoscut și ca post intermitent, dar și sub restricție calorică. Grupul care trebuia să urmeze postul intermitent trebuia să mănânce între orele 8:00 și 16:00. Cel de-al doilea grup trebuia să consume între 1500 șo 1800 de calorii zilnic, în cazul bărbaților și între 1200 și 1500 de calorii pe zi în cazul femeilor.

118 participanți din 139 au completat o vizită de follow-up în 12 luni. Media de kilograme reduse pentru grupul care a urmat postul intermitent era de 8 kilograme, în timp ce grupul care avea restricție calorică avea o medie de 6.3 kilograme. Rezultatele analizei au avut în vedere și circumferința taliei, indicele de masă corporală, grăsimea din corp, tensiunea arterială și factorii de risc metaolici.

În plus, nu au existat diferențe substanțiale între cele două grupuri privind problemele medicale neașteptate care au apărut în timpul studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân