Pericolul din carnea de porc | Medicul Tudor Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: „Sunt bacterii care rezistă la temperaturi foarte mari”

  • Publicat:
Pericolul din carnea de porc | Medicul Tudor Ciuhodaru trage semnalul de alarmă:
Sursa foto: Shutterstock & Facebook Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra cărnii de porc pe care o cumpărăm din magazine pentru masa de Crăciun și Anul Nou. Chiar dacă nu știu, mulți români se expun la pericole alimentare în această perioadă.

Cât de bună este carnea de porc pe care o cumpărăm din magazine

Românii se situează pe locurile fruntașe ale Europei atunci când vine vorba despre consumul de carne de porc. Însă, nu toate sursele sunt și sigure, potrivit statisticilor.

Medicul Tudor Ciuhodaru îi înseamnă pe români să cumpere carne de porc și alte tipuri din carne doar din unitățile autorizate. Și cei care au tăiat porcul acasă trebuie să fie prudenți, avertizează medicul. Aceștia sunt sfătuiți să ducă la un laborator carnea, înainte de a o pregăti și consuma.

”Din punct de vedere infecțios, riscurile sunt foarte importante. În carnea de porc sunt foarte multe bacterii care pot provoca boli grave.  Trebuie respectate cu strictețe normele de igienă, iar carnea trebuie preparată corect”a precizat Dr. Tudor Ciuhodaru pentru Antena 3 CNN.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân