Pacient cu Parkinson, ignorat de cadrele medicale, deși avea dureri crunte! A sunat disperat la numărul de urgență și a cerut calmante

Bărbatul de 73 de ani a trecut prin clipe groaznice.
  • Publicat:

Un spital din Anglia și-a cerut scuze oficial după ce un bărbat în vârstă , bolnav de Parkinson, a fost neglijat complet în unitatea medicală, încât a fost forțat să sune la recepție și apoi la serviciile de urgență, doar pentru a obține puțină atenție și medicație. 

A sunat la 999, deși se afla pe un pat de spital

Un pensionar, suferind inclusiv de Parkinson, a povestit cum a trebuit să sune la 999 (n.r. numărul de urgență în Marea Britanie, echivalentul lui 112) de pe patul de spital, deoarece niciun medic nu i-a acordat atenție.

Martin Wild a fost internat cu o infecție a coloanei vertebrale, care îi punea viața în pericol, dar medicii nici nu s-au uitat la el. A devenit atât de disperat încât a sunt chiar la recepția spitalului pentru a încerca să obțină medicamente pentru durerile crunte pe care le avea. Un medic a declarat că bărbatul de 73 de ani este cel mai neglijat pacient pe care l-a văzut în viața lui, notează Mirror.co.uk. 

Bătrânul avea o infecție la coloană

Calvarul lui Martin a început în urmă cu aproximativ opt ​​luni: „Am cerut medicamente pentru a-mi alina durerea. Ei au spus: Nu avem competențe să prescriem aceste pastile. Am întrebat dacă pot primi un medic specialist. Eram în agonie, așa că am sunat la 999. Am stat în pat mai bine de o săptămână înainte să mă vadă un specialist. Auzeam și alți oameni strigând, țipând după ajutor.”

Martin, originar din Manchester, a fost internat la Spitalul Regal Salford pe 8 mai 2023, după ce i-a apărut o infecție la coloană după o banală operație. Ulterior, a fost externat, în ciuda faptului că le-a spus medicilor că nu se simte deloc bine.

Citește și: O femeie a fost trimisă acasă de medici după ce i s-a rupt apa. I-au spus că suferă de incontinență urinară

Cadrele medicale nu i-au acordat ajutor

Câteva zile mai târziu, Martin era din nou la spital din cauza durerilor crunte. Și-a sunat soția, căreia i-a spus că nu mai suportă: „Mă durea atât de mult, tremuram. Dar nimeni nu părea să se deranjeze ca să mă consulte. I-am spus soției mele Lorraine: „Nu mai suport. Dacă o să mor în spital, să fie în curând.”

„Lângă patul lui erau trei sticle pline de urină. Alături era și mâncarea pe care i-o dădeau din spital. Într-o dimineață, a vărsat una și i s-au servit micul dejun și prânzul în timp ce stătea întins într-un pat îmbibat cu urină.”, a declarat soția lui.

Consultantul Glyn Smurthwaite a fost chemat să-l evalueze pe Martin, după ce acesta a fost mutat într-o altă secție în septembrie 2023. El a spus: „A fost cel mai neglijat pacient pe care l-am văzut vreodată în cei 38 de ani ai mei de profesie.”

„Alții care nu erau instruiți încercau să facă tot ce puteau. Cele două vertebre ale mele s-au prăbușit una în alta. Mă durea atât de mult. Am eliminat trei pietre și jumătate și am avut patru operații.”, a mai adăugat bătrânul.

Sursa foto: Arhivă personală Martin Wild

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân