(P) Importanta alaptarii si a folosirii pompelor de san pentru sanatate

Laptele matern este cel mai bun pentru alimentatia copilul tau, iar beneficiile alaptarii se extind dincolo de nutritia de baza.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Importanta alaptarii si a folosirii pompelor de san pentru sanatate

Laptele matern este cel mai bun pentru alimentatia copilul tau, iar beneficiile alaptarii se extind dincolo de nutritia de baza. Contine toate vitaminele si nutrientii de care copilul are nevoie in primele sase luni de viata, pentru a creste imunitatea bebelusului si pentru a-l proteja de afectiuni diverse.

Cadrele medicale recomanda alaptatul ca fiind benefic inclusiv pentru mama. Iata cateva aspecte de pe urma carora atat bebelusul, cat si proaspata mamica, au de castigat.

Alaptarea are beneficii care influenteaza sanatatea bebelusului

Studii realizate la nivel international au demonstrat ca virusurile stomacale, bolile respiratorii inferioare, infectii ale urechiilor, cat si meningita, apar mai putin la copiii hraniti cu lapte matern, si sunt mai putin severe in cazul aparitiei lor. Alaptarea exclusiva cu lapte matern este esentiala mai ales in primele 6 luni ale bebelusului tau. Se recomanda excluderea din alimentatie a mancarii solide si a apei, pentru ca proprietatile laptelui sa aiba efectul dorit asupra sanatatii.

Inclusiv la nivel psihic, procesul natural de hranire al copilului are efecte pozitive. In perioada alaptarii se sudeaza legatura emotionala dintre mama si copil. Acizii grasi din lapte joaca cel mai mare rol in realizarea legaturii materne.

Alaptarea poate reduce nivelul de stres si riscul depresiei postpartum

Femeile  care nu alapteaza  sau cele care stopeaza alaptarea inainte de vreme au avut un risc mai mare de depresie postnatala. In timpul alaptarii, creierul elibereaza oxitocina, supranumit si hormonul fericirii si al atasamentului, ce are rolul de a reduce stresul. Astfel, mamele care alapteaza au o inclinatie spre cultura si, totodata, dobandesc o mai mare putere de a face fata situatiilor stresante la care sunt expuse in fiecare zi.

Importanta pompelor de san in perioada alaptarii

Cresterea unui copil reprezinta o responsabilitate pe care orice parinte si-o asuma cu dragoste. Inca din primele zile ale bebelusului, mamicile sunt puse in situatii in care trebuie sa ia decizii importante privind atat sanatatea copilului, cat si cea proprie. Utilizarea unei anumite pompe de san este una din primele alegeri pe care o mama trebuie sa o faca, avand in vedere faptul ca aceasta poate fi raspunsul multor situatii viitoare. Pompa de san are un rol esential in hranirea cu lapte matern a bebelusilor nou-nascuti si a celor cu probleme de atasare la san, in stimularea lactatiei, dar si in stocarea si extragerea laptelui in exces.

Există multe modele de pompe de san, dar, in principal, acestea se împart în doua categorii: electrice, cu alimentare la priza sau pe baza de acumulatori reincarcabili, şi cele manuale.

Considerate unele dintre cele mai utile inventii pentru proaspetele mamici care alapteaza, aceste produse ofera confort, igiena, simplitate in utilizare si siguranta.
Spectra este unul din cele mai apreciate branduri din SUA si Australia, si ofera mamicilor o gama variata de pompe de san pentru ca fiecare sa poata alege produsul cel mai potrivit pentru nevoile sale: pompa de san dubla portabila S9+, pompa de san electrica dubla S2, pompa de san electrica M1 si pompa de san electrica dubla DEW 350.

Pompele Spectra electrice duble sunt special concepute pentru a extrage laptele matern rapid, fara durere si intr-un mod cat mai confortabil pentru mama. Design-ul atractiv se imbina perfect cu utilitatea, toate pompele fiind portabile si usoare, pliate intocmai pe trasaturile delicate ale femeilor.
Functia de masaj si nivelele multiple de reglare de vitezei de vacuum iau in considerare unicitatea si nevoile fiecarei mame in parte, iar acumulatorii reincarcabili permit folosirea pompei ori de cate ori este nevoie. Tehnologia cu care sunt dotate modelele Spectra este completata de silentiozitatea in folosire, astfel incat nici cel mai usor somn al unui bebelus nu va fi intrerupt de zgomot.

Inca din maternitate, proapetele mamici au posibilitatea sa experimenteze pompele de san cu uz medical. Un model foarte apreciat atat de cadrele medicale cat si de mamele care prefera simplitatea in utilizare este pompa de san Spectra DEW 350. Cu toate ca este dedicata uzului spitalicesc, mamele o pot achizitiona si folosi inclusiv acasa. Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-dew-350/

pompa de san Spectra DEW 350
Pe masura ce lunile trec, activitatile planuite pentru a valorifica timpul petrecut cu familia sunt necesare in dezvoltarea ambientului placut pentru cresterea copilului. O mamica activa va avea nevoie intotdeauna de flexibilitate si va alege cu incredere pompa portabila S9+. Cantareste putin si cu usurinta poate fi strecurata in orice bagaj sau chiar in poseta, cand pleaca la drum cu bebelusul ei. Pompa de san poate fi cumparata de aici: http://www.spectrababy.ro/portfolio-view/9plus/

pompa san Spectra
Foarte important pentru copil este si realizarea unui program cu ore de masa, pentru asigurarea hranei pe tot parcursul zilei, fie ca mamica ramane acasa, fie ca este nevoita sa iasa in oras. Pompa electrica dubla Spectra S2 poate fi utilizata fie pentru pompare simultana, fie doar pentru unul din sani. Este ideala pentru a te ajuta sa extragi mai repede laptele ce poate fi depozitat la rece pentru urmatoarea masa a bebelusului tau. Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-2/

pompa electrica dubla Spectra S 2 pentru san
Multe mamici sunt sceptice in privinta pompelor electrice din pricina durerii cauzate in timpul utilizarii. Spectra le ofera modelul M1, puternic si delicat in acelasi timp, astfel incat mamica va reusi sa o ajusteze in functie de nevoile ei. Pompa de san poate fi cumparata de aici: www.spectrababy.ro/portfolio-view/spectra-m1/

pompa de san Spectra M1
Procesul de alaptare este esential si face ca alegerea pompei de san sa devina un moment aparte in viata unei proaspete mamici. Pentru mamele care nu au mai folosit o pompa de san, sau pentru cele care sunt in cautarea unui alt model, este importanta cunoasterea propriilor asteptari si nevoi. Odata ce fiecare mamica stie ce isi doreste, alegerea pompei poate deveni o joaca de copil!
Pompele de san Spectra pot fi achizitionate online accesând site-ul oficial www.spectrababy.ro sau magazinele partenere www.elefant.ro si www.emag.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: