Oraşul european cu cel mai mare potenţial de dezvoltare turistică – veţi rămâne surprinşi

Conform unui studiua capitala România are cel mai mare potenţial de dezvoltare turistică în 2019. Pe locul doi se află Lisabona, iar pe trei Tel Aviv din Israel
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oraşul european cu cel mai mare potenţial de dezvoltare turistică - veţi rămâne surprinşi
Oraşul european cu cel mai mare potenţial de dezvoltare turistică - veţi rămâne surprinşi, foto 123rf.com


Una dintre marile dorinţe ale oamenilor indiferent de ţara în care se află este să călătoască. Un studiu – indexul Global Mastercard – indică faptul că în ultimii 10 ani numărul numărul turiştilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%. Totodată studiu a relevat faptul că pentru cel de-al doilea an consecutiv, Bucureşti se află în topul destinaţiilor din Europa cu cel mai mare potenţial de dezvoltare.

”Bucureşti se află în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, păstrându-şi prima poziţie în rândul destinaţiilor din Europa. Călătoritul a devenit o parte importantă din stilul nostru de viaţă şi e critic să înţelegem cum turismul impactează oraşele mari, la nivel global. Studiul oferă, de asemenea, o perspectivă amplă asupra comportamentului turiştilor, oferind posibilitatea de a le înţelege nevoile şi experienţele pe care aceştia le caută”, declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager. Potrivit rezultatelor studiului, Bucureşti înregistrează un procent de 10,3% în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare, în rândul oraşelor din Europa. Studiul relevă, totodată, faptul că 1,4 milioane de turişti au apelat la servicii de cazare în ultimul an, iar valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari, comparativ cu anul anterior, unde această sumă se ridica la 200 dolari.

Top 10 oraşe din Europa cu cel mai mare potenţial de dezvoltare în 2019

Conform aceluiaşi studiu, aşa arată topul oraşelor cu potenţial de dezvoltare în 2019. Bucureşti, Lisabona, Tel Aviv, Moscova, Hamburg, Dusseldorf, Budapesta, Santa Cruz de la Palma, Copenhaga, Istanbul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”