Obiceiurile care îţi îmbătrânesc pielea cu 10 ani

Stilul de viaţă este responsabil în proporţie de 33% de aspectul unei feimei, iar când acesta nu este unul tocmai corect, prima victimă, şi cea mai vizibilă din păcate, este pielea.
  • Publicat:
Obiceiurile care îţi îmbătrânesc pielea cu 10 ani

Stilul de viaţă este responsabil în proporţie de 33% de aspectul unei femei, iar când acesta nu este unul tocmai corect, prima victimă, şi cea mai vizibilă din păcate, este pielea.

Potrivit datelor obţinute în urma unui sondaj pe 585 de femei din Marea Britanie, China şi Spania, saloanele de bronzare artificială, fumatul şi lipsa fructelor din regimul alimentar sunt cei mai mari factori de risc pentru apariţia ridurilor şi a celorlalte probleme estetice care ne îmbătrânesc în mod prematur pielea.

„Deja ştiam că moştenirea genetică este responsabilă de felul în care arătăm în proporţie de circa 50%, însă nu am ştiut până în acest moment cât de mult ne influenţează stilul de viaţă aspectul pielii”, afirmă dr. Andrew Mayes, cel care a coordonat cercetarea.

Cercetătorii au comparat înfăţişarea persoanelor care au un stil de viaţă sănătos cu a celor care au trăiesc haotic şi au ajuns la concluzia că există o diferenţă de aproape 10 ani în ceea ce priveşte aspectul pielii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”