Obiceiurile care îţi îmbătrânesc pielea cu 10 ani

Stilul de viaţă este responsabil în proporţie de 33% de aspectul unei feimei, iar când acesta nu este unul tocmai corect, prima victimă, şi cea mai vizibilă din păcate, este pielea.
10.06.2013
Obiceiurile care îţi îmbătrânesc pielea cu 10 ani

Stilul de viaţă este responsabil în proporţie de 33% de aspectul unei femei, iar când acesta nu este unul tocmai corect, prima victimă, şi cea mai vizibilă din păcate, este pielea.

Potrivit datelor obţinute în urma unui sondaj pe 585 de femei din Marea Britanie, China şi Spania, saloanele de bronzare artificială, fumatul şi lipsa fructelor din regimul alimentar sunt cei mai mari factori de risc pentru apariţia ridurilor şi a celorlalte probleme estetice care ne îmbătrânesc în mod prematur pielea.

„Deja ştiam că moştenirea genetică este responsabilă de felul în care arătăm în proporţie de circa 50%, însă nu am ştiut până în acest moment cât de mult ne influenţează stilul de viaţă aspectul pielii”, afirmă dr. Andrew Mayes, cel care a coordonat cercetarea.

Cercetătorii au comparat înfăţişarea persoanelor care au un stil de viaţă sănătos cu a celor care au trăiesc haotic şi au ajuns la concluzia că există o diferenţă de aproape 10 ani în ceea ce priveşte aspectul pielii.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea